onsdag 20 februari 2013

Stickpodden - avsnitt 19


I avsnitt 19 av Stickpodden snackas det abstinensstickning, filmer och Stephen West. Dessutom avhandlas sockstickningstävlingar, simstickning och Elins nya bloggförälskelse.

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Fram med stickningen, häll upp en kopp kaffe och häng med!



Avsnittsguide - avsnitt #19 

I avsnittet pratar vi om:


  • Vi har stickat på mysiga Byteatern. Och Elin vann en biljett till föreställningen "Framför mina tår ligger världen".
  • Elin har köpt garn till tröjan Pomegranate och sjalen Gail. Däremot hittades inget garn till sjalen Hawthorne.
  • Just nu stickar inte Karin. Det är bara husrenovering för hennes del. Elin sliter med sin Snowflake och hjärtetröjan har fått långa armar.
  • Elin lärde två åttaåringar att sticka i helgen! Whoop whoop!
  • Vi snöar in på Stephen West. En liten intervju som Karin så vackert reciterar på engelska. Islandsstickning med Stephen.
  • Jobba på Drops? Här finns tjänsten.
  • 10 filmer att samla stickinspiration i:

    • Harry Potter-filmerna bjuder på stickade tröjor, härliga halsdukar och mössor. Bland annat, för det finns så mycket mer. Här hittar du massa mönster.
    • Twilight-rullarna har också en del garnrelaterat. Här och här hittar du mycket godbitar.
    • I filmen Nanny McPhee från 2005 finns det sååååå mycket fint! Kika här till exempel. Okej då! Det är precis lika fina grejer i uppföljaren efter också, typ här och här.
    • Colin Firths stickade jultröja i filmen Bridget Jones Dagbok är väl för söt? 
    • Bill Cosby. Vi behöver inte säga mer än så va?
    • Sköna, slätstickade och lite tappade maskor. Ja Matrix-tröjorna är sjukt snygga! Lite inspiration kan man hitta här eller här.
    • Har du sett The Big Lebowski? Då missade du väl inte tröjan som The Dude bär?
    • Ned Flanders är Homer Simpsons töntiga granne. Men i en av världens kanske ländande gröna tröjor?   
    • Velma i Scooby Doo är kanske Ned Flanders motsvarighet? Men istället är det en orange polotröja som hon gjort känd. Här finns ett liknande mönster. 
    • Coraline i filmen med samma namn bär en fantastisk glittrig tröja. Här är mönstret om du vill sticka den själv. Eller är du sugen på att kolla lite på den korta dokumentären om skaparen och hennes miniatyrstickningar?   

  • Sockstickningstävlingen Socks Madness 
  • Elins stora kärlek just nu: One Sheepish Girl 
  • Lyssna på gammal stickradio
  • Söta stickade tweed-djur
  • Denna vecka vill Karin sticka en Bloomsbury (finns för vuxna också) medan Elin är pepp som attan på att starta sin Pomegranate
  • 22 kommentarer:

    1. Wow. Bloomsbury. Kan. Inte. Andas. Så. Vacker! Blir tveklöst nästa projekt :) Måste passa på att avråda Karin ocskå från att försöka stilla abstinensen genom att lyssna på podcaster - det faktum att jag nu stickar mer än någonsin (och inte kan sluta ens när jag borde) skyller jag helt på er och er podcast. Fy på er! Och stort tack för mycket glädje!

      SvaraRadera
      Svar
      1. Jag vet! Nästan så jag började att ifrågasätta min Pomegranate... Kanske jag borde göra en Bloomsbury istället? DAMN YOU KARIN!

        Radera
    2. Hej!

      Ville bara säga att den sjukt snygga sångaren i State of drama jobbade på min skola under en period. Snacka om populär musikvikarie...!
      Han är inte bara snygg, han är otroligt trevlig också. Jag gillar deras musik och blev väldigt glad när de gick vidare.

      Jag har legat sjuk i en vecka, ett tag vara det så illa att jag knappt orkade sticka. Nu är jag igång med en babykofta, little coffee bean cardigan.

      Anneli (Willelille)

      SvaraRadera
      Svar
      1. Jag bor på Linnégatan 14a. Det är bara till att skicka honom till mig!
        Tack på förhand!

        Radera
    3. Tack ladies för ett härligt avsnitt! Som alltid är ni veckans höjdpunkt. Jag vill oxå åka till Island!!! Har ett starkt, starkt sug sedan flera veckor att sticka en islandströja av något slag-de är helt fantastiska och praktiska i guess.

      Kolla in klipp med Nelson Mandela, han brukar alltid ha superfina stickade tröjor.

      /Åsa

      SvaraRadera
      Svar
      1. Ja! Om jag lyckas övertala Karin att sticka till Island så är det bara till att hänga på!

        Haha! Just det ja, Nelson Mandela!

        Radera
    4. Kolla in det här stickade skelettet med stickade organ :)

      http://www.orderofthegooddeath.com/interview-with-anatomical-yarn-darling-shanell-papp

      SvaraRadera
      Svar
      1. MEN HERRE GUD! Vilket arbete! Och sååååå coolt!

        Radera
    5. Hej på er!
      Tack för ytterligare ett härligt avsnitt. Vill berätta att jag och min 9-åriga dotter varje vecka sitter och stickar och lyssnar på er! Kul! Men vad har hänt med "blooperserna"? De är saknade!
      Mvh Carina och Alva

      SvaraRadera
      Svar
      1. Hej på er! Vad mysigt att dela hobby sådär!

        Bloopersna ja. De är med ibland, när vi bloopar oss på lagom nivå. Ibland säger vi saker som verkligen är för äckligt för att ha med, och ibland lyckas vi spela in en hel podd utan att bloopa oss. Men nu börjar det nog bli dags snart igen. :) Vi ska försöka ordna till nåt gutt! :D

        Radera
    6. Hej
      Försökt hitta podcasten med de 2 killarna , men hittar den inte , vad är namnet ?
      Tack för alla roliga och trevliga program , helt underbart med all rolig stickning o länkar till mönster o bloggar
      Susanne

      SvaraRadera
      Svar
      1. Hmmm... Nu hänger jag inte med. :) Eller rättare sagt, jag minns inte längre vad vi pratade om i senaste avsnittet. Det är ju evigheter sen vi spelade in det (söndag). :D Pratade vi om den i detta avsnittet eller ett tidigare? Hjälp mig att påminna mig själv lite så kanske jag kommer på vad du menar.

        Radera
    7. Det var när ni pratade om Stephen West , jag tror att den heter why knit , men jag hittar ingen med det namnet , kan detta hjälpa minnet :)
      Med vänlig hälsning, Susanne

      SvaraRadera
    8. Ni är så galet bra !!! Har denna vecka ägnat mig åt att lyssna på gamla poddar & jag blir så galet inspirerad... Vill bara hem & sticka, sticka, sticka !!!! Blir inte mycket gjort på kvällarna förutom att sticka då :) Många kramar till er / Jenny

      SvaraRadera
    9. Tweedgarn är det bästa! Jag älskar tweed och stickar det mesta i det (dock inte sockar). Det finns mängder med olika garn. Tjocklekar osv. Kolla in Rowans hemsida http://www.knitrowan.com/ De har fantastiska mönster och fantastiska garner. Åh så härliga (jag har mängder hemma och suktar ständigt efter fler) Tweed är helt enkelt mitt favoritgarn.

      Jag önskar en trevlig resa på er tweedupptäcktsresa :)

      Kram Emma

      SvaraRadera
    10. Stickade min Hawthorne i Rowans felted tweed, passade riktigt bra :-)
      Tack för världens bästa podd!

      Kram Anna-Karin

      SvaraRadera
    11. Tack för ännu ett trevligt avsnitt!
      Jag har en fråga som jag hoppas få hjälp med... Jag är ny medlem på Raverly och en helt ny värld har öppnats för mig! Jag har blivit kär i virkade löskragar och har hittat ett (vad som verkar vara) ett fint mönster, men vet inte hur jag går vidare till själva mönstret? Det finns en länk till en tidning som publicerat mönstret, men jag lyckas inte hitta det. Kan du förklara hur man gör? Länken är: http://www.ravelry.com/patterns/library/celia-collar

      TACK!

      SvaraRadera
      Svar
      1. Om länken till mönstret går till en tidning så betyder det oftast att man måste köpa/ha tillgång till just den tidningen för att få tillgång till mönstret. Likadant finns det massvis med mönster som härstammar från böcker och då länkas till boken varifrån mönstret kommer.

        Om man vill vara säker på att man kan köpa mönstret eller få tillgång till det gratis på ravelry kan man förfina sin sökning och enbart välja mönster som man kan ladda ner direkt från sidan så slipper man bli besviken när man hittar det perfekta mönstret men sen inte kan köpa det nånstans!

        Radera
    12. Jag måste lägga till en person till er lista "karaktärer-med-fina-stickade-tröjor" och det är Artie i Glee. Speciellt i den senaste säsongen har han väldigt fina mönsterstickade tröjor! /Märta

      SvaraRadera
      Svar
      1. DET HAR DU HELT RÄTT I! Han är ju superfin i sina tröjor ju! Att jag inte tänkte på det. :)

        Radera
    13. Tror att kill-stick-podden heter Y KNIT - genetically speaking.

      SvaraRadera
    14. Vet inte om ni har hört talas om komikern Daniel Sloss..? Men han har ett underbart skämt om Twilight i en av sina shower just om hur eländig Bella är.

      "If you haven't seen the films let me quickly summeries them for you. 'JACOB!' *ritch* 'Why are you taking your shirt off?' Cause there's no storyline, it's 9 hours of this. You got him who's the warewolf one and than you got Edward Collin who's this weird vampire-thing who's played by Robert Pattinson and if you don't know who Rabort Pattinson is, he's basically an actor who has the emotional range of Keanu Reeves after a stroke. It's aweful. And than you've got Bella Swan, and if you don't know who she is than she is the most miserable cow who's ever existed in factor fiction. It's like she's constantly on her period which I imagine he fu***ng loves! "

      https://www.youtube.com/watch?v=WWTv4ZQdg8g

      Underbart jobb ni gör med podden! Den lyser upp min vardag så mycket :)

      SvaraRadera