onsdag 13 februari 2013

Stickpodden - avsnitt 18


I avsnitt 18 av Stickpodden snackas det skuggstickning, alla hjärtans dag och promenadstickning. Dessutom tipsar vi om våra just nu godaste kakor, så du hinner baka något gott till morgondagens Valentindag.

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Fram med stickningen, häll upp en kopp kaffe och häng med!

Trevlig lyssning!Avsnittsguide - avsnitt #18

I avsnittet pratar vi om:

30 kommentarer:

 1. Vill bara säga tack för ert fantastiska jobb med podden! Jag upptäckte den i helgen och nu har jag nästan lyssnat i kapp alla avsnitt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack och bock :)
   vad kul att du kommit i gång med bloggen igen, ska in och kika!

   Radera
 2. PS, ni har dessutom fått mig sugen på att börja blogga igen. Har precis publicerat mitt första inlägg sen i somras...

  SvaraRadera
 3. Var har ni hittat det spexiga introt? Blir danssugen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Introt kommer från låten Hell av squirrel nut zippers, här kan du kika och känna hur det rycker i benen ännu mer! http://www.youtube.com/watch?v=9uiYp8xKjLM
   Jag älskar låten!

   Radera
 4. Tack för veckans bästa stund som alltid!

  SvaraRadera
 5. Tack o tack o tack! Apropå promenadstickning minns jag att jag utförde detta när min dotter var nyföding och bars i bärsjal. Fungerade bra, i korta stunder.
  Nu börjar den långa väntan till nästa avsnitt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var inte bebisen ivägen på magen? :)

   Radera
  2. Inte så farligt-hon var yttepytteliten och jag placerade henne lite längre ner, men det är klart att det blev ju ingen ergonomi i det hela. Men vad gör man inte för en stickstund?

   Radera
  3. Så talar en sann stickare! :)

   Radera
 6. Jag är uppvuxen i Kalmar på 60- och 70-talet och minns Raine Navin och Gunilla Skyttla från då. Så härligt att de fortfarande är aktiva!

  SvaraRadera
 7. Tack för ännu en bra pod!
  Jag är en "motvalls kärring" som bojkottar alla hjärtans dag.
  Däremot brukar jag överraska mina vänner med en "grattis-på-vardagen-present" ibland, för att visa min uppskattning :-)

  SvaraRadera
 8. Vad fint, så tänkte jag ocskå, så jag köpte en present till Elin som jag vet att hon vill ha... visserligen råkade jag köpa den på alla hjärtans dag men det vara bara för att jag råkade befinna mig i rätt butik :)

  SvaraRadera
 9. Hej! Tack för ännu ett bra avsnitt! Jag vill tipsa om att det i svt-programmet Sverige var ett reportage om handarbete och konst. Ganska intressant faktiskt

  SvaraRadera
 10. Jag känner ju att jag måste kommentera detta avsnitt :-)
  Det var när vi varit tillsammans i 5 år som vi bytte presenter och jag vill ju hävda att jag inte fick någon present utöver mitt love-monster (som förövrigt var mycket fint). Men det är väl preskriberat vid det här laget ;-)

  Tack och kram till er båda för en extra bra podd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är säker på att jag kompenserade på något sätt... kan bara inte minnas hur ;)

   Radera
 11. Jag tänkte kommentera två saker, för det första promenadstickning. Jag har rätt många barn och har burit alla i sjal och bebisar gillar ju att bli guppade och vaggade, vilket har gjort att jag ofta när de har varit små har gått omkring med de i sjal inomhus och stickat samtidigt. Projektpåsen på armen (den bästa måste jag säga är Japanese knot bag) med garnet från påsen till stickningen och projektet hängandes från stickorna. Ska se om jag kan hitta (eller arrangera) en bild för att visa.

  Det andra är en fundering som min syster planterade i mitt huvud och sen har jag inte kunnat sluta fundera. Hur kommer det sig att ni ofta lägger till en feminin ändelse på många ord, konstnärinna och stickerskor? Många ord med, i och för sig, maskulin ändelse ses ju som könsneutrala idag. Jag tänker framför allt på konstnär som är väldigt könsneutralt, men även stickerska. För mig känns det väldigt utdaterat att vara tvungen att påpeka att utövaren är kvinna genom att lägga till en feminin ändelse på ett könsneutralt ord.

  Tack för en trevlig pod för övrigt, nu är jag äntligen ikapp. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, kul att du gillar podden!
   Vad gäller ändelserna...tja, varför gör vi det? Vi fick någon kommentar i början om att det bara var kvinnliga stickare/stickerskor i ngt sammanhang och detta förtydligades då genom att vi sa stickerskor. Fast jag är också ganska säker på att jag faktiskt kallar mig för stickerska, inte stickare (blir lite förvirrad nu när jag ska sitta och tänka på vad jag brukar säga och inte brukar säga), kanske är lokala varianter också på vilket ord man väljer? Men annars tror jag helt enkelt bara att vi slarvar :)

   Radera
  2. Jag stör mig också på att folk säger sådär. OCH att jag säger sådär.

   Men det är så inbankat efter 29 års talande att ibland säger jag det utan att tänka mig för. För oftast tänker jag ju inte innan jag talar.

   Jag tror att man man skulle spela in när vanliga människor pratar (dvs som mig, dig eller nån annan som inte är mediatränad) så är det sådär vi pratar många gånger.

   För övrigt tänker jag oftast möjliga bruka ordet hen i podden hädanefter. Jag diggar fanken det!

   Radera
 12. Som vanligt en väldigt bra pod. Väntan blir extra lång när jag kollar efter poden redan på måndag eller tisdag och kommer på att jag få glatt vänta tills onsdag.
  Varje pod inspirerar mig till att pyssla eller ta fram stickorna. Ja, jag är ju ingen hängiven stickare men varje gång hoppas jag att jag ska komma igång och hitta mitt kall. Typiskt att gå och fundera på ngt å så är det så enkelt att ta fram stickorna och lite garn men jag kommer aldrig dit. Min sambo tycker jag är hopplös som inte ger mig iväg på stickträffarna men så plötsligt är det torsdag igen och jag har inte stickat/övat ngt. Diskuterade detta hemma och han kunde delvis förstå mig. Som att han skulle bege sig iväg till ett gäng glada musikanter som spelat i minst 4 år och många i flera decennier. Sitta och spela på fel sträng bör väl vara som att inte kunna rätta till sina fel på stickningen. Virka har jag aldrig lärt mig men nu ska jag se om jag kan lära mig det från youtube.
  Åter till poden. Även att jag inte är en hängiven stickare så lyssnar jag gärna till allt spännande ni har att berätta. Ni ger en feel good känsla med er energi, kunskap och små tokigheter. Tycker verkligen om att ni har pratat om era motgångar. Viktigt att prata om det och skönt att ni känner att ni vill dela med er till alla där ute, önskar att fler vore som er!
  Hoppa ni hittar mycket energi i snörusket så att ni orkar fortsätta sprida glädje med era garderobssändningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vilket fint beröm!! Blir verkligen glad ända långt in i magen!
   vad gäller stickklubben så är verkligen inte alla proffs där, och en del har knappt aldrig hållt i stickor förut, så vi är inte en väl inövad orkester ;)

   Radera
 13. Som lite sen information så heter "alla hjärtans dag" i Finland "ystävän päivä", vilket mer är som "vännen/vänskapens dag".


  SvaraRadera
 14. Åh, nu blev jag sååå sugen på att testa skuggstickning! I alla fall en liten grytlapp - ser så häftigt ut Tack igen för en bra podd - sluta aldrig! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du testa? I så fall får du berätta hur det gick!

   Radera
 15. Åh, jag blev alldeles varm i hjärtat av att ni tog upp mitt blogginlägg! Mer kärlek till världen! :)

  SvaraRadera