Stickpodden


Vi gillar stickning. Sådär galet mycket att vi vill snacka om det nästan jämt. Gärna med andra garnnördar. Därför startade Elin och Karin Stickpodden i oktober 2012. En gång i veckan kommer ett nytt avsnitt där vi snackar om stickning, handarbete, garn, nya projekt, härliga mönster, sköna stickböcker och så lite livet...

Hur gör jag?

Att lyssna på en podd är enkelt! Det är som ett radioprogram, enda skillnaden är att det sänds på nätet istället för din radio. Antingen kan man lyssna direkt här på bloggen. Varje avsnitt har nämligen en liten spelare där du kan klicka play för att lyssna. Och här hittar du alla avsnitt. Men att sitta framför datorn kanske är lite tråkigt i längden? Varför inte prova att lyssna i telefonen?

Om du har en smartphone, dvs en iPhone eller Android, kan du lyssna direkt i denna. Smidigast blir det om du laddar ner en app för just podcasts. Då behöver du inte ens hålla reda på när det kommer nya avsnitt. Det gör appen åt dig.

Har du en iPhone heter appen Podcaster. I denna appen söker du reda på Stickpodden och klickar prenumerera. Sedan är det klart!

Du som har en Android kan välja mellan massa olika appar för att lyssna på podcasts. T.ex kan du prova att ladda ner BeyondPod eller Podkicker.Sedan går du antingen in på vår hemsida på mobilen och leta dig fram till RSS-länken och väljer att öppna den i den podcast-appen som du valt? Lät det där svår? Ja då kan du manuellt lägga till en podcast direkt i appen. Tryck på "add feed" och sök efter http://stickpodden.libsyn.com/rss. När appen hittat Stickpodden är det bara till att börja prenumerera på den. Du klickar download på de avsnitten som du vill ladda ner direkt. Känns det fortfarande svårt? Kanske denna videon klarar upp saker och ting?

Har du en Symbian så laddar du ned en app i Ovi Store som kan läsa in podradio. En av de appar som finns för ändamålet är Podcatcher.

På en Windows Phone finns det integrerat stöd för podradio i Marketplace. Klicka på poddsänding i Marketplace. Navigera runt bland de poddsändningar som Marketplace lyfter fram eller sök efter Stickpodden. Streama direkt ett avsnitt genom att klicka på play-symbolen. Ladda ned enstaka avsnitt genom att klicka på avsnittet. Prenumerera på hela poddradion genom att klicka på prenumerera längst ned.

Avsnittsguide


Du kanske sitter där och lyssnar och vill veta mer om något som vi pratar om. Då är det dags att klicka sig in på avsnittsguiden. Varje avsnitt får en egen guide med länkar till allt vi tar upp. Leta dig fram till avsnittet här.

Jag vill snacka lite!


Kul att du vill prata lite mer oss! Antingen så kommenterar du direkt på inlägget här på bloggen. Du kan också börja hänga på vår Ravelry-grupp där våra lyssnare får snacka av sig lite med varandra. Eller så är det vår Facebook-sida som gäller.