onsdag 6 februari 2013

Stickpodden - avsnitt 17


I avsnitt 17 av Stickpodden snackas det ångeststickning, tröjor ifrån tv-serier, trendiga barnplagg och alla hjärtans dag-stickning. Dessutom gottar vi ner oss i ämnet föräldrarelationer.

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Fram med stickningen, häll upp en kopp kaffe och häng med!

Trevlig lyssning!
Avsnittsguide - avsnitt #17

I avsnittet pratar vi om:

23 kommentarer:

 1. Fantastisk bra lyssning....har längtat o nu är den här och håller mig sällskap i sängen

  Klara Färdiga

  SvaraRadera
 2. Tack för nya podden! Efterlängtad! Vill också säga att Fair Isle inte är samma sak som Färöarna, jag blev så förvirrad när jag fick veta det. Är fortfarande förvirrad faktiskt så kan inte förklara närmare - iväg till Wikipedia och kolla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu minns jag inte riktigt vad jag säger i podden. Men Fair Isle är ett sätt att sticka tröjor på som kommer ifrån Fair Isle-öarna? Och dett finns ju Fair Isle-tröjor ifrån Norge eller Färöarna. Dvs stickläger fast från ett annat land?

   Radera
  2. Fair Isle är en pytteliten ö som hör till Shetland-öarna, där Fair-Isle stickningen kommer ifran :)

   Radera
  3. Hej igen! Jag tror att du använde Fair Isle och Färöarna synonymt, och det är inte samma sak/plats/stickteknik. Inom stickning är Fair Isle en flerfärgsteknik med olika komponenter och traditionella sätt att kombinera färg. Jag vet inte så mycket om Färöarna och stickning, men traditionella norska tröjor är väl inte Fair Isle? Det är inte samma sak som att bara sticka med flera färger.

   Puh, riktigt sticknörderi här, och jag känner mig som värsta småaktiga ordnazisten nu!

   Radera
 3. Ååh vad jag gillar Stickpodden! Kom på mig själv med världens leende när baby-smset kom, Grattis Karin! :D Har lyssnat på ALLA avsnitt och det enda jag genomgående inte riktigt gillar är volymen på musiken! Tycker också att det hade vart optimalt att lyssna på er i lurar på promenad tex. men gör inte om det två ggr :/ Shit vilket ljud... :S
  Men har tack vare er pod börjat lyssna på P1's vetenskaps-historie pod :) Påbörjade en egen variant av den fina hjärtetröjan igår, blev så inspirerad när du gjorde den Elin <3 Puss å Kram på er! /Madelén

  SvaraRadera
 4. Ajaj då. Fortfarande för hög volym på musiken? Jag sänker!!! :)

  Visa upp hjärtetröjan sen när den är klar! Kul!

  SvaraRadera
 5. Om mammor & döttrar: min mamma och jag har länge länge vart de bästa vänner...och mamma & dotter...och det funkar alldeles utmärkt! Min relation till min egen dotter har därför blivit densamma helt naturligt :-). Den grunden man lagt under barn/tonårs-tiden finns för alltid...den bara ändrar skepnad lite grann..och jag tror det faller sig naturligt och med lite automatik. Man ska nog inte tänka för mycket på det och försöka "göra" något med det..låt det bara komma :-)
  När min då tonåriga dotter sa till mig att "det är roligare att gå på stan med dig än med kompisarna"...så blev jag alldeles varm! Och vi har så kul ihop!Och ännu roligare har vi när vi är alla tre..mormor, mamma och dotter :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken härlig relationer det låter som!

   Radera
 6. Jag har precis börjat lyssna på er, kan bara säga som alla andra..Ni är super!! det är verkligen härligt att lyssna på er :)
  Nu blev jag dessutom tvungen att börja titta på The killing också ;) Tyvärr har jag inte hittat orginalserien Brottet men det blir nog. Jag så fina mössor på barnen, i andra avsnittet tror jag det var. Den ena ska jag nog klura ut och försöka göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackelitack! Kul at du tycker det är härligt att lyssna på oss!

   Ja, titta på The Killing! Den är så bra! Och Brottet (Førbrydelsen) kanske går att googla fram?

   Radera
 7. Karin fr sthlm9 februari 2013 11:42

  Hej på er! Såg precis kommentaren från FB här på sidan! :) Jag lyckades inte själv fastna för Kaffe's mönster - så bättre att den fick ett nytt hem i er fantastiska stickklubb! Lyssnar på er stickpodd varje vecka, ni är så fantastiska! Håller själv på o driver en massa projekt till höger o vänster - så kul med tjejer o killar som är drivna o híttar på sånna här grejer! You go! :) :) (Har ingen FB, men finns på ravelry; Wooolly heter jag där)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina fina du för boken! Det värmde så gott att få den! Och det var så kul att höra från din mamma om hur mycket du gillar podden!

   kram på dig!

   Radera
 8. Tack för OT-diskussionen om föräldrarelationer. Inte så OT för mig, jag har en sisådär relation med min mamma, men vi kan i alla fall enas och prata om textilt handarbete. Det är det bästa hon lärt/givit mig, intresset för alla typer handarbete/hantverk.

  Och slöjden! Dels att jag fått mycket hemifrån, dels att min ena syster var bästis med ett av syslöjdslärarens barn, gjorde att jag lekte lite fröken på syslöjdslektionerna på mellanstadiet. I alla fall är det så jag minns det.
  Det kan mitt nu genusmedvetna jag få lite ångest över ibland, att jag skulle springa runt och leka duktig för att jag var tjej, men det var ju så roligt att försöka förmedla glädjen!

  I högstadiet tänkte jag '-Sy, det kan jag göra hemma, men svarv, det har jag ingen.'. Det lottade sig så lyckligt att vi slapp den obligatoriska 2 veckors sessionen 'i den andra gruppen', något som troligtvis, enligt rapporter från dem som gick syslöjd, hade gett mig men för livet. Jag fick i alla fall ett par presentabla projekt ur träslöjden, en svarvad salladskål och ett par salladsbestick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att även OT-ämnen uppskattas! De bara kommer liksom... :)

   Och kul att höra om dina slöjdminnen. Hoppas salladskålen hänger med än!

   Radera
 9. Åh! Jag vill hån-titta på melodifestivalen och sticka med er! Kramar på er, ni är bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick min hån-tittning igår. Och det räckte för hela året kände jag. :)

   Kram och tack för att du lyssnar!

   Radera
 10. Jag har hittat eran pod nu...så avsnitt 17 var mitt första. Härligt att sticka till. Har själv använt stickningen mycket till att dämpa ångestattacker, och periodvis som ni oxå säger så hjälper det inte...då stickar jag bara ännu mer. Som en överdos så fingrar och axlar värker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också inne på överdoseringsstadiet nu. Tur att det inte är så "farligt" att överdosera. Men värkande händer är nog så jobbigt!

   Radera
 11. Ny säsong med Brottet startar ikväll. Har inte sett den tidigare men ikväll blir det med stickningen i händerna. http://www.svt.se/brottet/
  Att The Killing är den amerikanska versionen visste jag inte innan jag lyssnade på er idag.

  SvaraRadera
 12. Hej
  Jag önskar att ni ville prata om hur det går till att köpa garn på nätet. Tex blocket, E-bay osv...
  Ven kan man lita på? Vilka garner bör man se upp med? Kan man överhuvudtaget köpa garn man inte har känt på eller sett färgen i dagsljus?
  Amanda

  SvaraRadera