måndag 19 november 2012

Stickpodden - avsnitt 7


I avsnitt sju av Stickpodden snackas det serier att sticka till, nakna tomtar, lintröjor och skryt. Dessutom pratar vi tanter!

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Fram med stickningen, häll upp en kopp kaffe och häng med!

Trevlig lyssning!



Avsnittsgudie - avsnitt #7

I avsnittet pratar vi om:
  • Elin är helt klart med sina vantar och de är premiäranvända! Dessutom har det knåpats ihop en mössa på stickmaskinen som inspirerats av denna härliga huvudbonad. Karin har haft en lite upptagen vecka med mycket jobb och lite stickning.
  • Tomtefamilj till moderna barn! Titta här och här!
  • Anna och hennes fina pytt! (Pssst! Bild kommer snart!)
  • Del 2 i Stickskolan avhandlas och vi fokuserar på hur man sköter ett plagg stickat i lin. Vill du läsa lite mer kan du klicka här eller här.
  • Serier och stickning! Vi tipsar om våra bästa serier att sticka till. Vi är båda helt överrens om att fantastiska serien Torka aldrig tårar utan handskar är för ledsam för att kunna sticka till! Karin diggar att sticka och kolla på Project Runway, Dexter och New Girl. Elin har haft sina bästa stickstunder till Lost, L Word och Sons of Anarchy. Vi är oense om det går att sticka till Walking Dead pga skrämselmoment men enas om att serien är fantastisk. Dessutom rekommenderas American Horror Story för den som gillar att bli lite rädd under stickningen. Men det tar inte slut där! Här kommer Elins lilla guide till serier du inte får missa: 
    • Girls - Tjejer i 20-årsåldern i New York. Det är skruvat, kul och ungt!
    • Episodes - Två manusförfattare flyttar England till Los Angeles för att pröva lyckan och göra en amerikans serie. Det går sådär...
    • Breaking Bad - smart lärare blir sjuk och börjar försörja sig på ett väldigt olagligt sätt för att täcka alla läkarräkningar.
    • Weeds - mamma kämpar med räkningar och bestämmer sig för att börja sälja Marijuana för att få in lite extra cash. Sen rullar det på...
    • How I met your mother & Big Bang Theory - kul kul kul!
    • Homeland - Åh så spännande! USA-militär blir räddad efter att suttit fångatagen under många år. Och nu börjar historien - vems sida står han på nu?
    • The Killing - plocka fram näsduken och följ med på historien för att klura ut om vem som mördat Rosie Larsen och varför...
    • Spartacus - karlar, gladiatorer och nakenscener i en skön blandning!
    • Suits - smart kille låtsas vara advokat och får sitt drömjobb. Men hur ska det gå, kommer någon på honom?
    • Modern Family - trevlig tv och skrattframkallande
    • Big Love - typ världens mest intressanta serie om mormoner i USA och en man och hans tre fruar. Så bra!
    • Sherlock - Följ med Sherlock Holmes och Watson när de löser brott i en långa avsnitt med mycket mystik! Men se upp, ibland är det lätt att missa text som dyker upp på rutan
    • 2 Broke Girls - precis vad det låter som! Två fattiga tjejer försöker försörja sig och spara ihop pengar till sitt egna företag
    • Californiacation - hurra! Sex, USA, skandaler och intelligenta (nåja?) människor i en skön blandning!
  • Det snackas stickning, skryt och beröm. Karin är allra mest nöjd med sin roströda tröja med rynkor på och randiga handledsvärmare medan Elin är mest nöjd med sin poncho och hjärtetröja. Elin diggar också sin scarf som påminner lite om en ringbrynja.
  • Karin har fått allra mest komplimanger för sin randiga sjal. Dör man inte lite när man ser de där härliga ränderna? Medan Elins babyturbaner har kammat hem flest komplimanger.
  • Knappar! Knappar! Knappar! Vi pratar om Majas fina vintageknappar, krympplast, Knapp-Carlsson och Snella & Petronella.
  • Recension av boken Supertanten - en superhärlig bok för alla som redan är en tant eller vill bli en... :)
  • Veckans sticksug! Karin har dille på pannband och Elin har spanat in Butterfly Hat. Kanske dessa två kreationer hamnar på våra huvuden i vinter? Dessutom pratar Karin lite om sjalen Citron.

35 kommentarer:

  1. Hej. Återigen...Tack för bra och underhållande stickpodd :-)

    Jag skulle vilja poängtera en liten sak...det är så att jag jobbar emellanåt hos Ateljé Norrgården, som är generalagentur för Jeaba kallfärg, i Europa. Ni har vid upprepade tillfällen pratat om att fixera färgen i micron. Detta är inget som vi överhuvudtaget rekommenderar eller stödjer, då vitsen med kallfärgning är, att slita så lite som möjligt på fibrerna . Möjligen om man är lite otålig, kan man med försiktighet använda en hårfön...men det allra bästa är, att låta det fixera i en så syrefattig påse som möjligt. Jag hoppas att det inte är försäljaren som sagt något om micro...för det är inget vi uppmanar till.
    Vänliga hälsningar och förhoppningar om nöjda färgkunder :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Microinformationen är inget vi hittat på själva utan någon som kommit ifrån försäljaren. Så ni kanske får kika lite internt så att rätt informations förmedlas från alla försäljare?

      Vi är ändå väldigt nöjda färgkunder och den senaste färgningen så micrades inget garn alls så förhoppningsvis får vi fina fibrer också. :)

      Tack för att du hörde av dig!

      Radera
    2. Tack för snabbt svar. Det glädjer mig att ni är nöjda :-)

      Radera
  2. Jag har börjat följa eran pod å känner att jag vill flytta till kalmar å bli eran vän :) brukar lyssna när jag går pw å skrattar högt med er :) men tycker ni glömde en gammal going. Vänner har man sett gång på gång å är kanon att sticka till man tröttnar aldrig på karaktärerna i den serien :) sen en kanon serie som man inte kan sticka till är grays anatomy det är för spännande så man vill inte missa nått :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vänner har jag nog aldrig provat att sticka till! Men jag älskade serien när den gick på tv så why not?? Jag har faktiskt funderat på att se om alla säsonger. :)

      Greys har jag aldrig fastnat för... Jag följde första säsongen samtidigt som också Despreate Housewifes gick på tv. Men sen tyckte jag inte att säsong tre tog sig på någon av serierna och slutade följa. Men just Greys tror jag att jag skulle kunna ge en ny chans. Fast mina kompisar har följt slaviskt och alltid uppdaterat på FB om vad som händer så det känns som om jag redan sett hela. :)

      Om du flyttar till Kalmar så får du höra av dig! :D Vi vill ALLTID ha fler kompisar! :D

      Radera
  3. Hej
    tack för en underbar stickpodd ni förgyller verkligen
    och det är så kul att lyssna på er.
    det lingarnet som ullcentrum har är linnea och innehåller 3 trådar lin och en tråd bomull och verkar fantastiskt glansigt och fint.de har ju även mönster till det garnet =) tack för en kanon podd

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack tack tack! Och sådana kommentarer som dina förgyller verkligen för oss! kanske skulle testa lite lin...men är det inte förfärligt små stickor till det?

      Radera
  4. Åh, vad jag njöt! Har suttit och stickat på en kofta till bebis och fnittrat till podden. Har nu gjort kanske 8 stickbröd och är fortfarande helt såld. Ser fram emot nästa pod för idéer till nästa stickprojekt! Appropå knappar finns det i Ystad en liten garnbutik som mest säljer DROPS, som har massor av roliga knappar i alla möjliga färger och kvalitéer. Så härligt! Tack för en toppenbra pod!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Jag ska ge mig på ett brödbak i helgen hade jag tänkt. Bra knappaffärer växer inte på träd har jag märkt så du har tur som har en i Ystad :)

      Radera
  5. Jag kommer faktiskt ihåg dessa nakentomtarna från 1980! Kommer ihåg att jag tyckte det var väldigt underligt redan då. Jag var åtta år när mamma kom hem med tidningen och undrade om jag ville ha tomtefamiljen. Det var ju på skämt, men jag blev lite ledsen når jag fattade att hon inte tänkte sy de till mig :-)

    SvaraRadera
  6. Kajsa, vad heter affären i Ystad?

    Och, för alla serienördar, kolla in swefilmer.com. Högkvalitativt streamat, massor massor massor av serier. man behöver inte ens ladda ner...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den heterTinaboden, och ligger invid hamngatan på en liten tvärgata. Vet att de harmycket plastknappar, osäker på andra material. Har inte varit där på ett tag nu.

      Radera
  7. Det ska jag kolla! tack för tipset!

    SvaraRadera
  8. Vad komiskt - jag fäste trådarna på min första Butterfly Hat samtidigt som jag lyssnade på detta avsnitt. Älskar mönstret och mössan blev kanonfin! :) Tack för en jättebra stickpodd - längtar redan till nästa avsnitt! Det är guldstunder i vardagen när jag kan sätta hörlurarna i öronen och lyssna med stickning och kaffe :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur blev din Butterfly? Efter två rundor "rosetter" tycker jag mina är lite för tajta... Men jag vet inte om jag orkar göra om. :D

      Tusen tack för den härliga och peppande kommentaren!

      Radera
    2. Hej Elin! Mina rosetter blev också lite tajta, men jag tycker det funkar alldeles utmärkt ändå. Slutresultatet blev fint. Funderar på om jag ska blocka mössan, men tror att den kommer att spännas ut fint när den väl sitter på huvudet sen och skippar nog blockningen :)

      Radera
  9. Tack för en superkul stickpodd. Jag har inte hunnit lyssna igenom alla avsnitt än men är på gång och ser verkligen fram mot fler. Blev lite sugen på att sticka en Aviatrix efter tipset i senaste podden jag lyssnade på. Får se om det blir så efter alla sockor som just nu är på gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för de fina orden! Om du gör slag i saken och gör en Aviatrix kan du väl hojta till så vi får se på resultatet?

      Radera
    2. Min Aviatrix, som du hittade mönstret till Elin, blev underbar! Min lilla dotter blev så söt i den! Mönstret är ganska så lätt när man lärt sig tekniken så jag stickade en till av bara farten! Rekomenderar verkligen den!

      Radera
    3. Då åker den upp på min to do list direkt! Vilket garn stickade du med?

      Radera
    4. Det blev med Araucania Azapa som jag hade kvar en del av som bara väntade på ett projekt. Älskar dock att detta mönster har beskrivningar för flera olika garn-tjocklekar!

      Radera
  10. Jösses, vad jag skrattade när ni berättade om 80-talstomtarna. Det är ju helt bisarrt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet! Det är så härligt freaky! Jag la ut bilden på min Instagram och amerikanarna tycker vi svenskar är helt galna. :D

      Radera
  11. Tack för ännu ett trevligt avsnitt. Jag tyckte det var extra kul att höra om Annas fina Pyttipanna!
    Hälsningar
    Pyttimamman ;D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi la precis ut en bild på den på Facebook om du vill in och kika på underverket! :)

      Radera
  12. Downton Abbey och The House of Eliott är två bra serier att sticka till. Mest för att man blir så inspirerad att sticka härliga 20-talskoftor! De är verkligen så otroligt vackra, måste försöka få tag på ett bra mönster asap!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hittar du några härliga 20-talskoftor får du hojta till! Det där blev jag nyfiken på!

      Radera
    2. Letade febrilt på Ravelry igår, hittade en massa fint. Men inte riktigt precis vad jag letade efter..
      Måste köpa några bra böcker jag snubblade över. A Stitch in Time kan nog vara nått att kolla närmare på!

      http://www.flickr.com/photos/astitchintime_vintage_knitting/sets/72157622459568509/

      Radera
  13. Den har jag redan sett och kommenterat :D

    SvaraRadera
  14. Hej och tack för en underbar podd!
    Lyssnar alltid på dem när jag är ute och går, så då blir jag alltid så sugen på att komma hem och bara plocka fram stickningen. :)Tack för all inspiration och skratt man får på promenaden!

    I detta avsnitt pratade ni ju bl a om knappbutiker och då om t ex knappcarlsson i Gbg. Då nämnde också någon av er en bra restaurent i Gbg, vilken var det? :) Ska nämligen med familjen till götet imorgon och ville gärna ha ett reaturentförslag. ;)

    Med vänliga hälsningar,
    Elisabeth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elisabeth! Beklagar sen kommentar, men jag kikar inte in på gamla blogginlägg så ofta.

      Om du ska åka till Göteborg igen så måste du testa att äta på Puta Madre. Det är min absoluta favoritrestaurang!

      Radera
  15. Förutom Walking Dead så nämnde ni en annan läskig amerikansk serie som handlade om hemsökta hus, vad hette den?

    Stort tack för ett jättebra avsnitt!

    SvaraRadera
  16. Nej, nu såg jag! American Horror story var det ju!

    SvaraRadera