måndag 26 november 2012

Stickpodden - avsnitt 8


I avsnitt åtta av Stickpodden snackas det män, Thanksgiving, tatueringar och smarta lösningar. Dessutom blir det en liten historielektion och Elin får bannor för sin svengelska.

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Fram med stickningen, häll upp en kopp kaffe och häng med!

Trevlig lyssning!
Avsnittsgudie - avsnitt #8

I avsnittet pratar vi om:

23 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja verkligen! Heja Ivar! Jag blev lite starstruck nu när Ivar kommenterade här nedan! :D

   Radera
 2. Tusen tack för de fina orden! Jag håller med om att det nog kan vara viktigt när man lär sig sticka. Själv var jag i femårsåldern och jag minns att jag blev förvånad när jag insåg att mina klasskamrater INTE handarbetade några år senare på låg- eller mellanstadiet! (Som tur var var jag så biten vid det laget att det inte hade spelat någon roll om det hade varit pinsamt.)

  Passar på att tipsa om en till (engelskspråkig) stickblogg: rodpjronar.blogspot.com - en man från Chile som bor på Island.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för tipset! Den bloggen skall garanterat kollas in!

   Radera
  2. Tror länken till bloggen är felstavad för den fungerar inte.
   Byter man plats på j och r blir det bättre...
   http://rodprjonar.blogspot.se/

   Radera
 3. Oj, nu har jag lyssnat igenom alla Stickpoddar! Jag har totalt missat detta, men pga världens förkylning har jag varit hemma från jobbet ett par dagar och har då bara lyssnat, stickat och sovit. Så rolig, smart och inspirerande Stickpodden är och vad bra ni gör den! En eloge till er, Elin och Karin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar Linda! Kul att höra!!!

   Krya på förkylningen!

   Radera
 4. Å, vad jag gillar er! När jag sitter på jobbet och inte kan komma nära en sticka på åtta långa timmar så är ni min räddningen. Om stickningen är knark så är ni mitt metadon.
  Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar tanken på att vara någons metadon. Fortsätt knarka stickning så fortsätter vi att underhålla dig på jobbet! :)

   Radera
 5. Vill tipsa om supersnygga Herringbone Stitch":
  http://www.youtube.com/watch?v=oP7N30Kxr2Q
  // Anna

  SvaraRadera
 6. Jag har börjat kroka i sängen faktiskt! Det tycker jag är alldeles lagom. Inga maskor som flyr sin väg eller så :)
  Och apropå män så kom jag på en man som krokar! Han är krokningens Stephen West kan man säga. Patrick Hassel-Zein är svensk men bor på Island. Han gör jättefina krokade grejer, och jag läste i ett nummer av Hemslöjd att han tyckte att det var så tråkigt att stickning och virkning är så starkt förknippat med kvinnor att han nu ville "lägga beslag på krokningen för männens räkning". Han har ju en god tanke men det blir ju så fel! Det trevligaste är väl ändå att alla kan handarbeta vad de än har för genus tänker jag.
  Tack för en trevlig podd!
  /Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Jag ska kolla in Patrick lite mer. Jag börjar själv bli sugen på det där med krokning. :)

   Radera
 7. Jag har inte kommenterat förr, för jag är så seg. Men jag älskar stickpodden! Ni är så underbara att lyssna på. Jag har lyssnat när jag gått till jobbet eller skolan tidigare och går och småskrattar för mig själv, haha. Började t.ex asgarva mitt i stan när ni pratade om 'doktor Baguette'...

  Men mysigast är när jag kan sitta och sticka samtidigt som jag lyssnar. Blev så himla glad när jag kom på idag att jag inte lyssnat på veckans avsnitt, så nu tog jag en timme ledigt från skoljobb och bara stickade och lyssnade. Tack för att ni är så grymma och gör den här podden, den är verkligen en av veckans höjdpunkter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du är en av våra grymma lyssnare! Det ärvärt att säga igen, en pod utan lyssnare blir ju ingen pod :)

   Radera
 8. Många schyssta tattoos, blev helkär i elvispen!
  Jag får ofta kommentarer om min "Dödergök"-tatuering och de allra flesta gillar den skarpt men visst har jag fått trista kommentarer också men sånt är livet. Måste tipsa om Kamillas (Arga stickaren) jättefina stickrelaterade tatuering.
  Tack för ett grymt program!

  ,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är elvispen grym?

   Ska kolla in Kamillas tatuering! Nu blev jag nyfiken!

   Radera
 9. Så himla bra ni är !!!! Lyssnat på avsnitten flera ggr & jag tipsar givetvis alla mina stickvänner ... En fråga: hur fungerar det att beställa på Pickles med tull etc. Tusen tack för all inspiration !!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du tipsar om oss!

   Hmm... har inte koll på det där med tullen. Men snacka med Pickles så hjälper de dig säkert!

   Puss

   Radera
 10. Lyssnade på det här avsnittet som det första, bara i förra veckan. Blev glad av hela podden och ännu gladare att en av er stickar Ingrid-sjalen! Just den sjalen älskar jag själv att sticka i sängen! Hoppas att den blir fin, ska alldeles strax lyssna på nästa avsnitt för att höra hur det går, med den och med alla andra projekt!

  SvaraRadera
 11. Vill bara påpeka att de "föreningar" för professionella stickare ni nämner förstås heter skrå och skråväsendet var mycket viktigt och genomsyrade samhället i städerna och i vissa fall fram i modern tid. Alla skrå hade strikta regler och alla som ville utbilda sig i ett hantverksyrke var tvungna att först vara lärling (inte lärjunge). Ofta i många år.

  Tack igen för en jättebra podd, ser fram emot att lyssna på kommande avsnitt!

  SvaraRadera
 12. Ni nämner i slutet på poden ett virkat penis fodral och när använder man det? Min pojkvän kör motorcykel och jag virkade två stycken till honom och det var det bästa han någonsin fått säger han! för när man kör hoj blir det lite kallt där nere ;)

  SvaraRadera