onsdag 30 november 2016

Stickpodden - avsnitt 51


I avsnitt 51 pratas det om bebisar, oversizade tröjor och vad som egentligen hänt sen sist.

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Trevlig lyssning!

Avsnittsguide avsnitt #51

 • Oj vilken lång föräldraledighet podden tog! Men nu är vi tillbaka. Lite tröttare än tidigare (Elin iallafall...) men väldigt pepp! 
 • Två viktiga saker som hänt i Karins liv det senaste året: Vattenläckan i huset och Falukorvsincidenten (ok det här var inte alls rätt falukorvshändelse men håll med om att det var rätt spektakulärt ändå!)
 • Den största och viktigaste händelsen i Elins liv stavas Abbe! På Elins instagram kan ni följa vad som hänt sedan han kom till världen i maj. 
 • Elin skulle gärna snacka hela avsnittet om förlossning och andra smaskiga detaljer, men sånt kan man istället lyssna på i förlossningspodden, som för övrigt är ett superbra poddtips!
 • Som ni säkert vet vid det här laget går Elin ofta All-in när det gäller nya spännande grejer, och såklart gäller det även bebisrelaterade grejer såsom bärsjalar och bärselar. Först var det ingen positiv upplevelse men nu kan hon både sticka och natta bebis samtidigt!
 • För den som också vill förvirra sig in i bärsjalarnas förlovade land tipsar Elin om facebookgruppen som handlar om just detta!
 • Karin berättar om bilden på sin mormors överkast på instagram som visade att världen är mindre än man tror.
 • Vad stickar vi på då? Jo Karin stickar på en grön Princess Fiona, en lite slapp tröja med spetsmönster i sidan och en syrenlila Bloomsbury Kid åt lilla Unn.
 • Elin stickar på ett par zick-zackiga vantar som heter Votter fra Fryene samt två misslyckade tröjor som är dömda att bli ufon.
 • Elin är sugen på att sticka mössan och halsduken i mönstersetet Tussilago till Abbe och har inspirerats av Marias fina stickade set. Marias inspirerar dessutom med de här härliga volangbyxorna som hon stickat till sin dotter. Mönstret heter Fridas Rysjetights.
 • Eftersom det gått nästan ett år sedan förra podden skulle man ju kunna tro att vi hunnit sticka massor men så är det sorgligt nog inte...
 • Karin har stickat klart koftan Argo i en tråd supersoft och en tråd gaelisk tweed och den så kallade Allersmössan i garn från rosy green wool.
 • Elin har stickat klart den minkfärgade (?) koftan Tambourine men hävdar att den endast går att använda när man är gravid.
 • Elin har också stickat (steekat, virkat, sytt på maskin och limmat!) klart koftan Heathered, en rosa uppenbarelse som hon fått många komplimanger för...
 • Hon har också gjort en svart linkofta i Kalinka 41, mönstret heter Greystone.
 • Sist men inte minst så har Abbe fått ett par apgulliga små ullhängselshorts!
 • Rekordhållare i antal projektbilder på Ravelry? Ja det tror vi nog att Margotchien kan titulera sig med sina 64 bilder på en och samma scarf!
 • Oversize är det nya svarta och här listar vi våra 8 favoriter utan inbördes ordning.
  1. Visser av Anna Maltz
  2. Boxy av Joji Locatelli
  3. Messaline av Bristol Ivy
  4. Violetta av Julie Jaeken
  5. Donner av Elizabeth Doherty
  6. Riyito av Carol Feller
  7. Koto från Brooklyn Tweed
  8. Margo poncho av Elizabeth Smith
 • Veckans sug! Elin är sugen på tröjan Renfana från kollektionen silketweed by the sea och Karin är sugen på mössan Fragmentation från senaste numret av PomPom.
 • Det var allt som hanns med i detta avsnitt. Puss och kram och sticka lugnt!

13 kommentarer:

 1. Ja!! Jag vill höra om era förlossningar!! Även jag är trogen lyssnare av Förlossningspodden och jag älskart! Det är så spännande att höra andra prata om sina fantastiska förlossningar i alla dess former.

  Jag är också väldigt glad att få höra ifrån er efter så lång paus. Välkomna tillbaka! <3 <3 <3

  SvaraRadera
 2. Kul att ni är tillbaka!

  Jag vill gärna höra om era förlossningar!
  Kul att höra era berättelser, om allt!

  SvaraRadera
 3. Tack för ett efterlängtat avsnitt!

  SvaraRadera
 4. Jag skrattar högt. Jag fäller en tår. Jag blir irriterad när någon i familjen försöker säga något till mig när jag lagar mat eller diskar med pod i öronen... Jag lyssnar på stickpod fräser jag och familjen (och andra) undrar hur det är möjligt att lyssna på stickning... Jag hittade till Stickpodden väldigt sent - för ett par månader sedan, och sträck-lyssnade på alla 50 avsnitten. 51:an är alltså det första för mig i "realtid". Så himla härliga ni är tjejer! Känn ingen press och gör som ni vill, men om det kommer mera så lyssnar jag. Tack för alla timmar av klokskap, humor, feminism och stickning!

  SvaraRadera
 5. Ohhhh ni e fantastiska! Blir så glad att höra er igen! Saknat er energi! Hoppas på många fler avsnitt om det e om förlossning eller sticke eller vad som! Ni e grymma! Puss och kram!

  SvaraRadera
 6. så härligt att äntligen få höra er igen - detta var verkligen efterlängtat! och jag hör gärna mer om era förlossningar!

  SvaraRadera
 7. Välkomna tillbaka, det blev en trevlig överraskning nästan som en julklapp i förskott

  SvaraRadera
 8. Hej och tack för ett fint avsnitt! Hög igenkänningsfaktor då jag själv fick mitt första barn något år innan er. Så roligt att höra er igen. Hoppas verkligen ni orkar fortsätta - i den takt ni orkar och mår bra av. Ni har en så fantastisk förmåga att prata om både det svåra och det lättsamma. Man skrattar och gråter om vartannat. Ni är så himla bra :)

  SvaraRadera
 9. Nu har jag äntligen fått en lugn stund i jullovet med tre barn under fem hemma och hunnit lyssna. Vilket avsnitt, precis vad jag behövde! Jag fick tvillingar för 18-månader sen och har haft både mammablues och handarbetsblues, så skönt att höra er prata om detta viktiga ämne! Ni är min favoritpod, inte bara för stickningspratet utan för att KI verkar vara såna härliga människor. Jag är lätt en girlcrush på er båda och ni är lätt bjudna när jag orkar ordna en stickningshelg, typ när barnen börjat gymnasiet. Tack för ett superavsnitt, ser fram emot fler!

  SvaraRadera
 10. Nu har jag lyssnat om på alla 51 avsnitt igen:) Ni är bara bäst och jag älskar att lyssna på er podd! Skrattar så att jag gråter ibland och lipar då och då också. Ni har fått vara med under en jobbig sjukdomsperiod och fått mig på bättre humör. Tack för det och för all inspiration❤

  SvaraRadera
 11. När kommer ni tillbaka? Saknar er!

  SvaraRadera