söndag 31 maj 2020

Stickpodden - avsnitt 52

I avsnitt 52 pratas det om barn, lite garn, en himla massa stafettpinnar, katastroftankar och varför i hela fridens namn det tog tre år innan vi släppte ett nytt avsnitt.

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Trevlig lyssning!


Avsnittsguide avsnitt #52
 • Håll i hatten nu är vi tillbaka! Om det blir en engångsföreteelse eller ej återstår att se, men vi är i alla fall sjukt pepp på att släppa ett nytt avsnitt och vi hoppas ni är lika pepp på att lyssna!
 • Vi snackar om den nya rollen - föräldern, och hur den påverkat oss som personer.
 • Renoveringar och fuskbyggare, två anledningar för parterapi, eller?
 • Stora och små katastroftankar.
 • Så återkommer vi till barnen igen. Karin pratar om skräcksommaren 2019 och Elin beskriver sin IVF-resa som går att kolla på hennes stories på Instagram.
 • Men vad har vi stickat då? Karin stickade ett gäng lyckade julklappar, här kommer mönstren till dessa Willums hängselbyxor, Ankersbody och en Lakritsmössa och sen var det ju ett gäng mindre lyckade plagg till sig själv, nämligen XX-one, Magnolia chunky och Telja. "Tyvärr" finns inte Karins versioner av plaggen dokumenterade, utom Teljan där man kan se det ovälkomna puffet.
  Elin stickade en fantastisk fin IVF-filt och här hittar ni mönstret till den. Elin hävdar också att hon uppnått total stickperfektion, eller i alla fall monteringsperfektion, i tröjan Iris Pullover. Här ser ni Elins perfekta sömmar! Och sen får vi inte glömma Abbes loppisgenser i kattungegarn :)
 • Tidningen Forbes har skrivit en artikel om att stickning blivit coolt så här i Corona-tider, nåt vi redan visste, eller hur?!
 • Vad stickar vi på just nu då? Jo Karin stickar en Vintage charmer och svär över det bristfälliga mönstret. Elin stickar på en Sunshine Bonnet. Det sitter också en Anker Cardigan på stickorna som kanske repas upp...
 • Har vi blivit vuxna när det kommer till garninköp? Nja...det framkommer ett och annat som gör att vi börjat tvivla.
 • Veckans sug: Elin letar efter det perfekta mönstret till tröjan som ingen lägger märke till, hjälp henne gärna, och Karin vill hitta ett mönster till det nyinköpta rosa garnet. Något i stil med dessa mönster med mönstrad framsida och slät rygg/ärm, Jane Morris, Poetria och Amalthea sweater.
 • Karin har en efterlysning på en sjömansdräkt till småbarn, en som liknar Little sailor suit, tipsa gärna!
 • Ja, det var det hela, hoppas ni haft en angenäm stickstund medan ni lyssnade på podden!

4 kommentarer:

 1. Tack för avsnittet, så kul att höra er igen ! Jag hoppas på fler avsnitt såklart. Jag kan tipsa om det här gratis mönstret, paloma: https://www.ravelry.com/patterns/library/paloma-15
  Det ser lite "petiteknit" ut, lagom stickfasthet, bra bilder i mönstret. Snygg detalj vid armen som piggar upp. Jag gillar också när man får en tydlig bild med måtten.
  Men obs jag har inte stickat den, har det bara som sticksug.

  SvaraRadera
 2. Tack för detta avsnitt.
  Ni var min första podd jag började lyssna på. Att höra era röster och era berättelser om allt mellan himmel och jord är så underbart. Många nya stickpoddar finns det nu, men i mina öron är ni bland de bästa.

  SvaraRadera
 3. Välkomna tillbaka, så kul att höra er igen!

  SvaraRadera
 4. Så underbart att höra er igen! Ni är fortfarande favoriterna bland alla poddar jag lyssnar på.

  SvaraRadera