onsdag 22 maj 2013

Från onsdagspodd till något nytt

Sedan vi startade Stickpodden har den gått från att vara en måndagspodd till en onsdagspodd. Och för ett litet tag sedan blev den en varannan-vecka-podd för att tiden inte räckte till. Nu blir det något nytt igen.

Att göra en podd är kul! Verkligen superkul! Vi älskar att gräva ner oss i vår hobby, snacka stickning, få kontakt med alla fantastiska lyssnare och upptäcka nya grejer när vi researchar. Men att göra en podd tar också tid. En sisådär 14 timmar per podd lägger vi ner gemensamt. Och det är tid som vi aldrig tar betalt för och som ligger utanför arbetstiden. För Stickpodden drivs av passion och inte av pengar.

Nu har vi dock kommit till en punkt där tiden inte riktigt räcker till. Vi önskar såklart att vi kunde få pengar att göra podden och jobba mindre - och vem vet, så kanske det blir i framtiden. Men nu är nu och det gör att vi måste prioritera sånt som finns i nuet. Jobb, boende, partners, vänner, mopsar, katter, träning, matlagning och fritid. Och så vill vi hinna sticka lite själva också! Livet tar tid och i nuläget behöver vi få tid till att leva det för att må bra. Men vi vill också fortsätta podda och kommer såklart att göra det. Så torka tårarna - Stickpodden lever vidare! Det kommer bara vara på ett nytt sätt. Från att ha varit en onsdagspodd blir vi nu en när-vi-känner-för-det-podd. Det betyder att vi kommer att spela in precis när vi känner för det, när vi har tid och när vi längtar efter att krypa in i gaderoben och prata stickning. Ibland kanske det blir en gång i månaden och ibland kanske det blir varje vecka. Lite stökigt kan tyckas, men ack så härligt att skaka av sig deadlines i privatlivet tycker vi.

Vi hoppas såklart att ni fortsätter att lyssna på oss! Ni kommer märka när det kommer ett nytt avsnitt. Vi kommer hojta om det på Facebook, blogga om det och posta det i vår Ravelry-tråd. Och medan ni sitter och väntar på ett nytt avsnitt kan ni passa på att diskutera och hänga med andra lyssnare i vår Ravelry-grupp.

Världens största puss och kram från Elin och Karin

Psssst! Och när nästa avsnitt kommer avslöjar vi vinnaren i vår tävling! 

20 kommentarer:

 1. Vi väntar så gärna på ett avsnitt kommet ur lust och vilja istället för tvång. Ser fram emot "den nya podden".

  SvaraRadera
 2. Ni gör helt rätt, lev livet och gör vad ni känner för.
  Vi väntar tålmodigt på nästa podd, när den än kommer, om den kommer.
  Det hoppas jag, men vill inte sätta någon press.
  Harebra tjejer!
  Kram till er.
  Anna

  SvaraRadera
 3. kram och så rätt tänkt....väntar med spänning på nästa podd

  SvaraRadera
 4. Helt rätt beslut från er vi vill ju inte att det ska bli en tråkig podd pga tvångs tider och annat, lev livet i nuet :)

  Jag kommer att vänta med alla andra lyssnare

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Tack underbara Elin och Karin! Ta vara på livet och vad det har att ge,vi trogan lyssnar kommer att lyssna på er fin pod. Jag vill också passa på att tacka er för att jag hittat tillbaka till stickningen igen, har hittat fina och härliga möster på ravelry som jag nu vill sticka, får säker be er om hjälp att tyda vissa uttryck och sticktermer som jag är osäker på.Kram på er båda /Cecilia

  SvaraRadera
 6. Ni gör ju så rätt!! Och jag tar då mycket hellre en när-ni-känner-för-det-pod än ingen pod alls. Älskar att lyssna på stickpodden och kommer fortsätta att kasta mig över avsnitten framöver, närhelst de kommer! =)

  SvaraRadera
 7. Bra säger jag också, klart ni ska gå på känn!
  Himla sugen på nytt avsnitt såklart, men föredrar att det bygger på pepp och inte stress och press.
  Heja er!

  SvaraRadera
 8. Nu gör helt rätt, hur tråkigt jag än tycker att det är. Jag älskar eran podd, jag kan nog klassas som beroende av den. Och trots mycket letande har jag inte hittat någon stickpodd som är ens i närheten av lika bra som eran. Jag längtar till varje avsnitt och när avsnittet väl kommer så vill jag nästan inte lyssna för jag vill inte att det ska ta slut.
  Så att lyssna på er har blivit lite av en helig stund, då väntar jag till de andra sover så inget stör mig, plockar fram favoritstickningen och gosar ihop mig med hunden i soffan och låter inspirationen och sticklusten tankas upp.
  Men jag tar hellre att det kommer ett avsnitt lite då och då än att ni bränner ut er och tröttnar på podden och slutar helt.
  Så gör som ni känner och känn er inte pressade.

  SvaraRadera
 9. Funderar på om ni inte kunde ta hjälp, till exempel be lyssnarna skicka in material som ni kan använda er av. Många àv oss sitter ju på information och specialkunsksper i olika ämnen. Sedan skulle ni så klart ändå gå jobbet med att spela in, redigera osv och framför allt fylla på med ert personliga prat, vilket ju faktiskt är en mycket viktig del i podden, det är ju därför vi älskar er och tycker att vi känner er!

  SvaraRadera
 10. Har precis börjat följa er podd och det har varit ett nöje att lyssna. Så fortsätt gärna och stressa inte. Livet består trots allt av annat än bara stickning... /Andrea i Göteborg

  SvaraRadera
 11. synd att tiden inte räcker till
  men återkom när ni har lust och ork igen
  älskar att lyssna på er pod som ger stickglädje
  stor kram från Lena

  SvaraRadera
 12. Ser fram emot varje avsnitt, ni är helt underbara att lyssna på!
  Ni har bra upplägg med olika avsnitt i varje program med.

  Hoppas ni har det bäst!

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
 13. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
  Det har varit härligt att ha er i lurarna. Älskar er verkligen. Ni är så spontana och roliga.
  Jag väntar med spänning på att er lust kommer snart =0)

  SvaraRadera
 14. Tack Elin och Karin, ni har varit helt underbara och jag älskar att lyssna på stickpodden. Ni har fått mig att hitta tillbaka till stickningen och har nu blivit nörd. Stickning är en fantastisk terapi! Ni får ta hand om er själva och hoppas att ni får kraft och ork att göra några avsnitt i framtiden. Kram Gunilla

  SvaraRadera
 15. Jag förstår er. Det gör jag verkligen. Och självklart ska podden inte vara ett tvång utan en lust. Jag väntar med glädje på att lusten "anfaller er" igen.

  För någon månad sedan upptäckte jag er och har plöjt igenom varje avsnitt och njutit och fnissat och känt hur min egen sticklust fötts på nytt efter decennier i träda.

  Tack tjejer, ni är underbara, duktiga, roliga och skönt galna. Gillar er mycket!

  SvaraRadera
 16. Å vad härligt att ni inte slutar! Ni är ett fantastiskt team. Och en "när-vi-känner-för-det-podd" är nästan bättre än en som kommer varje vecka, för då hinner man längta extra mycket.

  SvaraRadera
 17. Som en ganska ny stickpoddslyssnare så har jag fortfarande en massa gamla avsnitt kvar att lyssna på, jätte-härligt! Oftast på väg till jobbet på cykeln eller som sällskap på löprundan! Båda är perfekt som sällskap och laddar inspiration! Önskar ofta jag bodde i Kalmar så jag kunde sticka med er någon gång! Tack för bra program!

  SvaraRadera
 18. Jag saknar er redan jättemycket!

  SvaraRadera
 19. Bra plan. Det är alltid bättre att INTE bränna ut sig. Det ska kännas rätt i hjärtat oxå.

  SvaraRadera