lördag 22 november 2014

Stickpodden - avsnitt 46


I avsnitt 46 av Stickpodden snackas det om Halloweenkostymer för stickare, knitalongs och lite sjukdomar. Och förutom det så bjuder vi på en ny och spännande tävling!

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Trevlig lyssning!Avsnittsguide avsnitt #46

 • Vi snackar om det alla älskar att prata om, nämligen sjukdomar! Elin har äntligen fått en diagnos efter 15 år av smärta och för den som känner igen sig i symptomen eller bara vill läsa på lite mer om endometrios så är 1177 en bra sida att börja på!
 • Vi har haft stickhelg i Kalmar och umgåtts med sköna stickande damer från hela Sverige. Vill ni spana in några instagrambilder på vad vi hade för oss kan ni kolla in hashtagen #stickhelgikalmar. Elin testade bland annat att spinna med långdrag och Karin testade brickvävning. Cajsa bjöd på ett fantastiskt stickquiss, ett tips till er som själva ska ordna stickmys framöver :)
 • Är man sugen att stickmysa med andra anordnar ateljé Norrgården stickmys i juletid den 6 december.
 • Karin stickar just nu på en Vitamin D i garnet colinette jitterbug i färgen oyster blush.
 • Elin har två projekt på gång nämligen koftan Praline och sjalen Rayures. Till praline används garn från plucky knitter och till rayures det perfekta glittriga garnet från Old maiden aunt. Sjalen blir både party och casual samtidigt, eller hur?
 • Elin har dessutom gjort klart tröjan Sólja i bomull/ull garn från Onion och här kan man få en sneak peak av den!
 • Karin har stickat klart en liten väst till en tvååring efter detta mönster. Västen är stickad i Debbie bliss baby cashmerino.
 • Elin beskriver sin perfekta halloweenkostym, som ingen förstod... men det ser väl alla att hon är Cat Stevens för tusan! Elin hade annars andra förslag på mer eller mindre kända figurer som man kan sticka eller virka delar av kostymen till. Vad sägs om den gröna prinsen från tv-spelet Katamari Damacy eller kanske pojken Finn från serien Adventure Time. Extra passande eftersom Finn, liksom Elin äger en (magisk) mops! Ett annat förslag var att linda in sig själv helt och hållet i garn för att likna en mumie, kanske något åt det här hållet fast i större skala!
 • Sen tipsar vi om Knit alongs, dvs KAL:s. Först ut är Maria Magnussons fantastiska tröja Fallow sweater. Maria har en egen facebookgrupp där man kan gå med i KAL:en som har en helt egen evenemangssida. KAL:en beräknas börja den 1 december. Nästa KAL är ett samarbete mellan Dödergök och Stickamera och de bjuder på en "uppifrånochnedkoft-stickalong". KAL:en har en egen blogg och här är det snabba puckar som gäller för sista anmälningsdag är den 23 november! Nu är den visserligen slut, men i år ser det ut som att Westknits mysterieKAL fatiskt är nånting att hänga i julgranen (till skillnad från förra året om ni frågar Karin). Är man sugen på fler KAL:s kan man gå med i gruppen KAL fanatics på ravelry, där finns en KAL almanacka där nya knitalongs läggs upp kontinuerligt.
 • Elin har lärt sig en massa nya tekniker sedan sist, bland annat har hon provat på provisional cast on på sjalen Rayures, där man även får testa på att grafta eller använda sig av Kitchenary stitch som det också kallas. Förutom detta så har hon också börjat få kläm på det här med dominant färg i fair isle stickning, och det kan man lära sig mer om här på engelska, eller här på svenska. Och sist men inte minst så har hon också steekat sin första tröja!
 • TÄVLING!! Nu var det dags igen och denna gång kan man vinna den finfina e-boken votter fra eventyrskogen! Det är de norska tjejerna bakom bloggen eventyrligevotter som gjort boken med de sju vantmönstren. Vi har nu fått möjlighet att lotta ut ett exemplar av denna härliga bok till en av er lyssnare! För att vara med och tävla behöver du ha ett konto på ravelry, för vi vill att du tipsar om ditt absolut bästa handarbetsrelaterade julklappstips! Släng in en kommentar med ditt tips i avsnittstråden i vår ravelrygrupp senast den 10 december.
 • Veckans sug! Elin är sugen på stora bläckfiskar i form av tröjan Embrace octopus sweater. Karin är sugen på tröjan Shinobi.
Det var allt, ha en fortsatt härlig november. Och sticka lugnt!

7 kommentarer:

 1. Rayures är inte spanska men franska och betyder ränder. =D

  SvaraRadera
 2. vad var det för sjal Karin ska blocka? 8)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Nu ska jag väl få in den där fantastiska julgäddan rätt!
  https://www.facebook.com/133421926720122/photos/gm.746962602052678/803385829723725/?type=1&theater

  SvaraRadera
 6. Elin, jag tänkte på dig och din diagnos när jag läste det här: http://ninjasyster.wordpress.com/2014/12/28/men-du-ser-ju-inte-sjuk-ut/

  SvaraRadera