lördag 25 juli 2020

Stickpodden - avsnitt 53


I avsnitt 53 pratas det om sommarprojekt, sticklärdomar och morbida barn.

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Trevlig lyssning!


Avsnittsguide avsnitt #53
  • Stickpoddens bästa tips för att få till en stickträff i coronatider: 
    1. Utomhus och med avstånd
    2. Välj en plats dit du kan ta dig med cykel, gå eller köra bil. Undvik lokaltrafik har varit ett råd från FHM.
    3. Var och en har egen fika, vågar man inte gå in och köpa kan man välja ställen där det går bra att ta med egen hemifrån
    4. Låna inte varandras grejer, typ saxar osv
    5. Låt spriten flöda. Handspriten alltså…
    6. Och såklart - stanna hemma om du känner dig sjuk!
  • Ni har väl inte missat att Stickpodden har en egen instagramprofil? (Lätt hänt, då vi själva hade glömt bort att vi skapat den!) Följ oss vettja!
  • Vi fick en fråga om varför vi heter som vi gör på Instagram, det vill säga Eathospitalfood och Phocan. Det får man veta om man lyssnar på avsnittet 😜
  • Elin stickar på en Gabriella Overall av Victoria Snellman som förhoppningsvis ska passa Mona i höst.
  • Karin hittade ett sjömansmönster och har stickat två tröjor som nu håller på att monteras.
  • Elin som numera älskar att montera tipsar om Mattress Stitch-tekniken.
  • Visst blir man extra sugen på plagg i bomull och lin nu på sommaren. Elin hade stickat en Ankers sommartröja av PetiteKnit om sticktiden varit oändlig. 
  • Både Karin och Elin dreglar lite över linnet My lace top, också av Victoria Snellman.
  • Sticklärdomar, eller vad jag önskar att jag hade vetat när jag började sticka, här kommer några tips på vad vi önskar vi hade vetat/kunnat/fattat från början och vad man inte ska slarva med!
    - Masktäthet
    - Provlapp
    - Färgbad
    - Mönster efter kunskapsnivå
    - Blockning
    - Spontanshoppa rätt, dvs undvik den där härliga härvan supermelerat som aldrig blir något, väl rimlig garnmängd, snåla inte med knapparna!
  • Man kan väl ha andra hobbys förutom stickning? Jodå Elin har gjort minst en makraméampel till varje fönster där hemma.
  • Karin vann en tävling hos The folklore company, där man kan skapa sitt eget broderi med valfritt motiv och citat.
  • Både Elin och Karin önskar att det fanns lite tid över till att sitta vid symaskinerna och älskar tygerna från bland annat Elvelyckan design och Paapii design. Kolla in gäddtyget!
  • Så kommer vi fram till veckans sug, där Elin vill hitta mönster till en flerfärgad tröja/kofta till Mona i garnet Dandelion sport. Karin har tappat sticksugen... och så blir vi avbrutna/överfallna av Abbe och Mona och DÄR tog podden slut för denna gång!

1 kommentar:

  1. Älskar snacket på slutet med Abbe! Jag håller med om att det är svårare med sy-lusten än stick-lusten. Men jag fick ett smart tips av en sykompis förra året. Hon klipper ut ett flertal projekt samtidigt, lägger projekten i kompostpåsar och skriver vilket projekt det är (mönster, tidningsutgåva, storlek, till vem och så vidare) och då är det lättare att plocka fram något till den där halvtimmen. Mitt tips är att ta en kväll och fylla på alla undertrådsrullarna med. Det har hänt att jag svurit en del av lätt gissade skäl...

    SvaraRadera