onsdag 17 april 2013

Stickpodden - avsnitt 25


I avsnitt 25 av Stickpodden snackas det Berlin, stickade babymobiler och FOMO! Dessutom diskuteras stickning på tv, klistermärken och det perfekta reseprojektet.

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Fram med stickningen, häll upp en kopp kaffe och häng med!

Trevlig lyssning!



Avsnittsguide - avsnitt #25

I avsnittet pratar vi om:
    • Den superfina teckningen som Sara Svanlund ritat av Karin och Elin i stickpoddskojan under köksbordet. Vi blir rörda och malliga och superglada!
    • Jakten på linne-linnet fortsätter och nu har Karin fått två nya tips av två poddlyssnare. Dessa mönster går dessutom att få tag på och ett är alldeles gratis! Ombre tank och 101 tank top heter mönstren som är på tapeten i dagens avsnitt.
    • I vår ravelrygrupp diskuteras både det ena och det andra. Tänk tillexempel att vara någons Filip och Fredrik?! Underbart tycker vi! Elin blev dessutom medbjuden på jakt i skogen för att bota sin rädsla för skogens alla djur!
    • Clara som har bloggen Clara stickar har blivit inbjuden till Pickles inspirationsstafett där stickbloggare blir utvalda för att sticka om något plagg från Pickles i en ny version. Tröjan som Clara stickat kan vara det gulligaste vi sett i bebiströjeväg! Clara är dessutom inte den enda svenska bloggaren som blivit inbjuden att delta i stafetten, Maria Carlander, har också stickat superfina vimpelvantar!
    • Karin har stickat klart sin Botanic hat och har nästan gjort klart ett par matchande fingerlösa vantar efter ett påhittat mönster. Detta ska bli en födelsedagspresent som ska levereras på onsdag så nu gäller det att ligga i för at hinna klart. Karins Emelie är klar, men knapparna är för små för hålen, vilket antiklimax!
    • Elin har använt sin Annis för första gången och konstaterar att uddar är snyggt men kräver finjustering vid varje användning. Elins nya resestickning, sjalen Semele, var allt annat än en perfekt resestickning eftersom mönstret var avancerat och resesällskapet inte var stickintresserat! Elin inväntar nu lugn och ro för att sätta tänderna i sjalen på nytt!
    • Elins Berlinresa har varit helt galen med mycket fokus på att skaka rumpa på stadens fantastiska nattklubbar. Bland annat klubben KaterHolzig med en stor mekanisk katt på taket!Men såklart hann hon med några besök i mer eller mindre fantastiska butiker också. Till exempel knappbutiken Knopf-Paul med hundratals olika knappar i små lådor staplade på varandra, precis som i Olivanders trollstavsbutik i Harry Potter! Och i garnbutiken Fadeninsel inhandlades en mackapär att ha på fingret för att hålla isär de olika trådarna vid flerfärgsstickning.
    • Elins hemresa resulterade i att hon drabbades av en släng av FOMO!
    • Ni har väl inte missat att PetraO har startat en webbutik som heter Magasin duett med massor av fina garner och läckra vintageknappar! In och kolla nu på en gång!
    • Vi har spanat in en massa gulliga, fina och spexiga bebismobiler. Elin har hittat en flirtkulemobil och har blivit inspirerad att virka ett eget solsytem! Elins andra favorit är det gulliga regnmolnet. Karins mobilfavorit är de små fåglarna på riktiga grenar. Här får man dock hålla tungan rätt i mun för att få till jämnvikten eller tjuvkika på mönstret som finns gratis på nätet! Andra favoriter är de söta fåglarna med blommor, undervattensdjuren, monstermobilen och luftballongerna. Ett fint sätt att göra en stomme att fästa de små gulliga djuren vid är att virka in en ring, som på den här mobilen.
    • När vi ändå snackar om gölliga saker berättar Elin om sin fascination för japanska presentpåsar som hon har samlarmani på och om lyckan att ha hittat fina prickiga påsar i Sverige. Bloggaren Bonjour Vintage har kläckt en superkul idé om hur påsarna kan göras om till gulliga kaniner.
    • Hur skulle det egentligen vara att titta på stick-TV? För den som är nyfiken på detta fenomen kan man kolla in klippen på Knitting Daily som har spelat in 10 säsonger av sin TV-show och kanske ta sig en funderare på varför damerna har labrock på sig när de pratar garn?
    • Veckans sug: Elin har snöat in helt och hållet på gulliga djur och vill därför sticka mössor till alla barn i hennes närhet, vad sägs om kaninmössan Zaika, eller varför inte mössan Foxy & Wolfie där man kan välja om man vill ha en räv eller en varg? Båda mönstren är gjorda av designern Ekaterina Blanchard som kallar sig KatyTricot. Karin har fått upp smaken för handledsvärmare och har spanat in mönstret Quilted lattice mitts.

    15 kommentarer:

    1. Åh, lycka, onsdag och ny stickpodd! Tack för fler tips på mobiler, älskar såna och de brukar vara uppskattade presenter. Jag har gjort en barnvagnsmobil inspirerad av monstermobilen ni länkar till. Rolig stickning!
      http://www.ravelry.com/projects/Caloweena/monster-mobile

      SvaraRadera
    2. En sån lycka av att ha lyssnat på er igen! Ni väcker verkligen upp mitt galna jag med era mer eller mindre jordiska äventyr :)
      Och så vill jag bara säga, att jag först fick helt andra vibbar när ni började prata babymobiler... Det var först när jag undrade varför ni pratade om upphängningsanordningar som silverpengen föll på plats Hahaha :D

      SvaraRadera
      Svar
      1. Fasen vad gutt att vi kan väcka ditt galna jag! Hur yttrar det sig? :)

        Radera
    3. Tycker verkligen om er pod. Kul att ni nämnde fiskmössa. Stickade flera sådana för några år sedan och gav bort i present. Ni kan se dem på min blogg http://stickmani.blogspot.se/ under etiketten fiskmössa. Längtar redan till ert nästa avsnitt.

      SvaraRadera
      Svar
      1. Tack fina krakel! Det var härligt att höra! Och mössan du gjort är helt fantastiskt fin!

        Radera
    4. Åååå vad ni är bra! Självklart vill jag se er även på tv ;)
      Har länkat till er på min blogg (http://handmadebyjenka.com/), hoppas det är ok.

      SvaraRadera
      Svar
      1. Såklart det är ok! Tack för länkningen! <3

        Radera
    5. Wow - vilka fina ord! Tack och kram på er!

      SvaraRadera
      Svar
      1. Tjohoo! Ett bra initiativ förtjänar beröm. :) Heja!

        Radera
    6. Klart vi vill se er i ett eget stick-program!!! Fantastisk idé! :)

      SvaraRadera
      Svar
      1. Vi får väl se ;) Vi är redo när SVT ringer. :D

        Radera
    7. Jag har Knitting Daily som mobilapp. Jag gillar helt klart idén med stick-tv och skulle lätt kunna titta på det.

      SvaraRadera
    8. Du behöver onte åka till japan för påfyllnad. Etsy är ett klick bort med både japanese paper bags och japanese stickers. Etsy for the win! För att inte tala om all washitejp man kan hitta :)

      SvaraRadera
    9. Världens senaste kommentar, men har ni sett stickmaratonet på norsk tv som sändes i november? Kanske har ni redan pratat om det, sorry i så fall! Jag lyssnar ikapp på Stickpodden lite... Här är det norska programmet: http://tv.nrk.no/serie/nasjonal-strikkekveld/dvnr30004013/01-11-2013

      SvaraRadera