onsdag 13 mars 2013

Stickpodden - avsnitt 22


I avsnitt 22 av Stickpodden snackas det om stickade disktrasor, baklängesstickning och Mollie Makes. Dessutom  sällskapar mopsen Elsa i garderoben under inspelningen och Karin berättar om en alldeles unik fårras.

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Fram med stickningen, häll upp en kopp kaffe och häng med!

Trevlig lyssning!



Dessutom har vi testat att redigera ljudet på ett nytt sätt! Vi försöker få det lite högre. Vad tycker du - är det bättre eller sämre? Speak up!

Avsnittsguide - avsnitt #22

I avsnittet pratar vi om:
  • Oh no! Elin har tappat bort sina vantar! (Och kan ni tänka er - dagen efter podden spelades in försvann mössan på bilden också. Skärpning Elin!!)
  • Coola Emelie jobbar med Melodifestivalen! Titta bara här - hon känner Ralph! :)
  • Sveriges längsta halsduk stickas i Landskrona. 7 km lång och jättehärlig. Dessutom visade det sig att den kommer att användas till välgörenhet efterråt, men det kommer vi berätta mer om i nästa avsnitt.
  • Två härliga förslag till Karins lingarnstopp: Pure Silk Top och Tank of Many Colors.
  • Sticka med pärlor är lätt! Video för att sticka med virknål eller med tandtråd.
  • Jaja, ni har hört det förr. Men vi säger det igen. Elin stickar på sin Snowflake, sina raggsockor och sin Nedifrån. Men har också börjat med en Gail-sjal. Karin jobbar vidare med sin Emelie.
  •  Mysiga vintage-bloggaren Bonjour Vintage!
  • Lär dig att sticka baklänges!
  • Superduper mysiga tidningen Mollie Makes. Älskar! Och jättehärliga bloggaren A Beautiful Mess visar sitt bröllop i tidningen. Här kan man sneak peeka lite. Vi pratar också om en bröllopsbukett av broscher. Den hittade vi ingen bild på... Men här är en annan fantastisk!
  • North Ronaldsay-får 
  • Hildurs Barnbarn säljer stickade disktrasor och har också gratis mönster. Och vill man få ännu mer inspiration kan man kika här.
  • Ojojoj! Denna veckan vill Elin registrera hela sitt garnförråd på Ravelry för att få en bättre översikt. Hur skall det gå med det? Karin vill sticka en Winter Tulip Cloche.

20 kommentarer:

  1. Tjoho, jag är först!

    Tack för ett klokt och roligt avsnitt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamensan! Ibland är det gutt att vara först. :) Tack för din kommentar!

      Radera
  2. Jag har just börjat lyssna på stickpodden - är på avsnitt 5 bara, så det kommer att ta ett tag innan jag kommer ikapp och har hunnit fram till nr 21. Men oj, vad mycket stickgodis jag har framför mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad härligt det är när man hittar en nny podcast och har massor med avsnitt att lyssna ifatt. Jag har också varit med om det några gånger. Det är som att hitta en skatt. :)

      Radera
  3. Trevligt avsnitt - tack! Det är torsdag idag när jag lyssnade. Nu skall jag packa - för imorgon åker jag till StickFest i Väst (SiV). Att lyssna på er känns som en bra start på packandet...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du haft en superhärlig helg på SiV!

      Radera
  4. Nu har jag börjat lyssna på nya avsnittet och kollat alla coola tillhörande länkar.
    Jag har garn och stickor som skulle passa en Nedifrån-sjal, men hittar inte mönstret någonstans =( Är det fel på sidan eller är det skit bakom tangentbordet? ;-)
    Tack för en toppenbra podd!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har bara hittat det i boken som jag har (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197753963) så kanske dags att sätta upp en sån på önskelistan? :)

      Radera
  5. Såg er nog i Expressens bilaga *tummen upp*

    SvaraRadera
  6. Mitt favorit avsnitt! Många fniss och ett leende på läpparna. Underbara är ordet! Tack fina ni! !/Mariana

    SvaraRadera
  7. Oh no!! Jag är sååå besviken :( För nu är maratonlyssningen sluuuut! ;)
    Jag och min man har varje kväll, i ca en veckas tid, lyssnat igenom alla avsnitt av er fantastiska stickpodd!
    När barnen somnat på kvällen har vi sjunkit ner i soffan med varsitt pyssel och dragit igång podden. Så himla mysigt! :) Men nu får vi nöja oss med ett avsnitt i veckan *buhuu*

    Tack vare er tog jag tag i att lära mig sticka (har bara virkat förut), så igår gjorde jag färdigt min första stickade pryl - en disktrasa med en flodhäst på ;)
    Så kul det är att sticka, vill lära mig mer! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men hallå vilka mysiga kvällar ni har haft! :) Jag skulle älska att dela livet med nån som vill vela podcast med mig. Kanske ni kunde testa att lyssna på Knitmore Girls nu? Där är det över 200 avsnitt att lyssna in. Och så får man öva upp sin engelska. :)

      Kul att du kom igång med stickningen också!

      Kram!

      Radera
    2. Oooooh!! Will definitely go for that one tonight! ;)
      Jag lärde mig att virka på engelska, så engelska sticktermer är inga problem :) (det är snarare de svenska som är problemet ;) )

      Seså, hoppa in i garderoben nu och spela in ett avsnitt till! :D
      Kram till er och fina Elsa (och till Karins nån-gång-i-framtiden-kommande-bullterrier)

      Radera
    3. Haha! Vi har precis spelat in ett nytt avsnitt vännen. Imorgon! :) Och det är en Elsa-fri inspelning denna gången.

      Kram tillbaka!

      Radera
  8. Hej följer slaviskt era avsnitt. Vill bara meddela att i Umeå stickar vi ännu längre. Vi ska sticka en mil halsduk till kulturhuvudstadsåret 2014. Hela landet hjälper till. Vi är några avdelningar på sjukhuset som tävlat i stickning mot varandra. Ha det gott och grattis Elin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad kul att höra Eva! Vi snackade om det lite i dagens avsnitt.

      Kram och tack för grattis!

      Radera
  9. Hejhej! Tack för tipset om Mollie Makes, håller med om att det var en rolig tidning! Om jag får tipsa vidare blir det betydligt billigare att köpa den via hemsidan än i Pressbyrån, jag beställde nummer 25 för 60 spänn och köpte nr 24 för 115!
    Så roligt och välförtjänt med all massmedial uppmärksamhet, jag har läst om er både i Allers och i Barometern!

    SvaraRadera
  10. Gud vad underbart att ni drog upp "Saker jag vet nu som jag önskar jag visste då" eller hur man förklarar det.
    Det med vilket jobb jag ska ha när jag är vuxen, den paniken har jag exakt just nu. Jag vill kunna försörja mig på mitt stickande och virkande, men samtidigt vill jag bli skådis. Så himla underbart att ni faktiskt tog upp det!!

    Ni är dessutom bäst.
    Hälsningar den Ocoola stickande sjuttonåriga tjejen Yoxx

    SvaraRadera