torsdag 10 juni 2010

Nästa träff, 17/6 - Världsstickningsdagen

Nästa stickträff är inte en helt vanlig stickträff. Vi firar nämligen Världsstickningsdagen denna dagen också. Och det tänker vi göra något extra utav! Låter inte street knitting som en bra idé?

Vi tänkte sitta och sticka på picknickfiltar i Stadsparken mellan 18-21. Vi träffas utanför Byttan kl 18 och därefter hittar vi en gemensam plats som vi sitter på. Ta med filt och fika. (Blir det dåligt väder så smiter vi in på något av caféerna eller restaurangerna i närheten istället.)

Under kvällen kommer vi att arbeta på ett gemensamt projekt som vi skall smycka Kalmar med. Alla bidrar med varsin stickad ruta på 20x20 cm. Du får välja garn, färg, stickor, maskor och allt sånt helt själv. Enda kravet är att rutan blir 20x20 cm. Dessa rutor kommer vi sedan foga samman till ett projekt och sätta upp någonstans. Vill du tjuvstarta projektet hemma redan nu så går det bra. Det går också bra att bidra med mer än en ruta. Ju större desto bättre kanske? :)

Vi ses på Världsstickningsdagen!

3 kommentarer:

 1. Var det inte den dagen som firades i lördags vid Ariadnes. Där var ju massor med folk?
  Eller finns det flera dagar med samma namn?

  SvaraRadera
 2. Världsstickningsdagen, eller World Wide Knit in Public Day (WWKiP) som den egentligen heter, anordnas över hela världen mellan den 12 juni till den 20 juni. Det är fritt att välja sin egna dag under denna perioden.

  Stickklubben har valt att fira den torsdagen den 17:e. :)

  Du är hjärtligt välkommen om du vill fira en gång till med oss!

  SvaraRadera
 3. Så kul det verkar, att ni ska smycka Kalmar med lite stickat. Det kan behövas! Önskar er en jättetrevlig stickkväll!
  Maria

  SvaraRadera