söndag 10 januari 2021

Stickpodden - avsnitt 54I avsnitt 54 pratas det om sticklöften, vi leker pest eller kolera och årets sticktrender förutspås.

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Trevlig lyssning!


Avsnittsguide avsnitt #54

I avsnittet pratas det om året som gått, vi grottar ner oss i det nya årets stickplaner och snackar sticktrender.

 • TACK alla som var med och skänkte pengar till vår bössa i Musikhjälpen. Vi utlovade ju en julpodd, som i alla fall blev en nyårspodd...typ. Totalt samlade ni in mer än 10.000 kr till Musikhjälpten på bara två dagar och en lycklig vinnare vann en digital stick-after work med oss i Stickpodden.
 • Vi sammanfattar vad som hänt sen sist med orden grått, vardag och regelbunden avföring.
 • Karin har stickat klart sin Vintage charmer, vilken Elin får 90-tals vibbar av.
 • Elin har stickat klart en Gabriella Overall till Mona och bara öronen återstår att sy fast.
 • Elin blev kär i två Sandnesmönster och ville sticka en Fladdermuströja och en Alex. Men det slutade med att hon köpte garn till nästbästfavoriterna Volangjumper och v-ringad kofta istället. Vi konstaterar dock att det krävs en norrman för att trivas i de (enligt Elin) riviga garnerna.
 • Som om inte det vore nog har både Mona och Abbe fått nya mössor! Abbes mössa är en Big nomad, little nomad, och Monas mössa återkommer vi till lite senare.
 • Så vad stickar vi på just nu då? Karin stickar en kofta till Unn, en Daisy delight cardigan som barnet valt både mönster och färger till själv. Elin stickar på mössan Signal till Abbe, och det är precis en sådan som Mona redan har fått.
 • Och här blev det dags att leka bästa/sämsta under 2020. Vi länkar till de bästa i den stickrelaterade kategorin!
 • Karins bästa stickprojekt var en sunshine bonnet och Elins bästa var Gabriella overall (länk ovan).
 • Vi fortsätter på lektemat med lite pest eller kolera, och här kan vi hinta om att både Stephen West och Kaffe Fasset är med på ett hörn eller två var.
 • Sticklöften då? Nä, det kommer vi fram till är ingenting för oss.
 • Elin trendspanar och har kommit fram till att 2021 kommer att bjuda på följande: 1) Stickade outdoor-kläder. 2) Lady Dianas mest kända stickade kreationer får nytt liv. 3) 80-talet och intarsian gör storslagen come-back. 4) Mohair! 2021 blir mohairens fullständiga uppgång och fall!
 • Veckans sug! Karin fryser om ändan och hakar direkt på Elins trendspaning nr 1. Vad kan passa bättre än ett par stickade mamelucker? Majas mamelucker ligger nog högst på listan.
 • Elin är strået vassare och prickar in både trend nr 1 och trend nr 4, outdoor och mohair, i den urgulliga lilla Baby bear balaclava.
 • Det var allt för denna gång, tack för att ni lyssnat!

4 kommentarer:

 1. Tack för himla trevlig pod. Så glad att ni är tillbaka och poddar igen. Fortsätt med det!
  Och apropå Mona som sliter av sig vantar och viljan att sticka tröjor utan öppningar för händerna; det borde ju inte vara så svårt att sticka en tröja/overall med såna övervikbara ändar. Såna som bl a polarn och pyret har på sina bebisoveraller (https://www.polarnopyret.se/barnklader/ytterklader/fleece-vindfleece/overall-vindfleece-nyfodd-mork-marinbla-60327011-483)? De går ju i alla fall inte att slita av och slänga ur vagnen.

  SvaraRadera
 2. Thanks for Sharing such an amazing article. Keep working... Your Site is very nice, and it's very helping us.. this post is unique and interesting, thank you for sharing this awesome information

  Task Club App Download | Task Club App 2021

  SvaraRadera
 3. Hej! Tack för trevlig podd och roligt avsnitt. De fyra Sandnes-länkarna ovan funkar inte för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, och tack! :) Jag vet inte vad det kan ha blivit för tokigt. Jag kan inte hitta ngt fel med länkarna och jag får upp sidorna själv... Kanske att Sandnes sida krånglade just då? Håller tummarna för det. Mvh Karin

   Radera