onsdag 30 juli 2014

Stickpodden - avsnitt 43


I avsnitt 43 av Stickpodden snackas det om stickläger i Brighton, galen garnshopping och spinning. Dessutom bjuder vi på en poddfejd. Det ni!

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Trevlig lyssning!
Avsnittsguide #avsnitt 43

 • Avsnitt 43 spelades in med KÄNDISMIKROFONER! Yes, Rydström & Nilsson lånade ut sina mikrofoner till oss. Såhär kan det se ut när de är klara med ett avsnitt. Vi ville givetvis inte vara sämre - så här är vår version av Rydströms bild. Detta med bröst får oss att prata lite om ojämnställdheten gällande bröst på Facebook. 
 • Karin stickar på en kofta som inte alls längre följer mönstret. Efter att ha klippt upp oket, stickat, stickat om och repat upp verkar Karin vara på banan igen! Dessutom har hon gjort klart en Surry Hills. Nu sitter en Migee på stickorna.
 • Elin är klar med sin Summer Dawn och en kofta med egenkomponerat mönster. Nu sitter en Audrey in Unst på stickorna i ett illgrönt Dandelion-garn. Dessutom föll hon direkt för Kalinka 41 och köpte mer garn - trots garndiet. Slutligen sitter också en Pebble Beach Shawlette på stickorna. 
 • Unwind alltså! Vi har såååååå mycket mer att prata om än vad vi fick plats med. Vilket underbart evenemang! 
 • Ni glömmer väl inte att vara med och tävla med bästa semesterstickningen? Tagga #semesterstickning på Instagram så kanske det är du som vinner garnpaketet?
 • Jämtlands första (?) stickläger. Och hur uttalas egentligen Ragundadalen?
 • Denna veckan är Karin sugen på att sticka en Burdock Cardigan medan Elin fastnat för Lady´s Evening Jumper. Det var denna fina versionen som väckte kärleken.  

24 kommentarer:

 1. Eh, länken till hur silk hankies leder nog inte riktigt dit den ska tror jag ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. hoppsan...jag ska genast in och redigera länken!

   Radera
  2. HAHAHAHAHAHAHA! Jag dööööööööör! Jag har ingen aning om vad som hände, jag kopierade en youtube-länk… Men den verkar ju ha visat nåt helt annat än hur man spinner silke. :) Vettefan hur det hände, men jag ska för säkerhetsskull byta lösenord till min blogg om det är så att något är hackat. :)

   Radera
  3. Förresten! Jag funderade och har knäckt nöten för hur den kom dit. Det har med Amy Singer att göra och hur jag ett tag trodde hon hette Amy Miller. Och Amy Miller visade sig vara en porrskådis när jag kom in på hennes blogg. På nåt sätt måste en länk kommit med därifrån. Men hur det tekniskt sett funkar vet jag inte. Höll på att bli tokig när jag försökte fundera ut varför länken blev fel. :)

   Radera
 2. Oj, jag är så smickrad för att ha blivit omnämnd!

  SvaraRadera
 3. Raa-gunnda
  Tack för att ni äntligen kom med ett nytt avsnitt!
  Och välkomna till spinnträsket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och bock! Jag har redan beställt mer fibrer (oooops) och tittar på spinnrock. Usch hur ska det gå?

   Radera
  2. Just nu är det en bild från fb här i marginalen på din spinnrock. Kul! Grattis!
   Välkommen in på Spinning in Sweden på ravelry.

   Radera
 4. Roligt med ett nytt avsnitt!
  Tycker om det där ni sade om Alex och Sigges vin! Jag lyssnar på Alex oxh Sigge, framför allt för Sigges skull, tycker att mycket av det hans säger är väldigt klokt och bra, samt att det känns som att han har en mycket jämlik syn kvinnor (även om språkbruket kanske inte alltid är det bästa). Jag förstår om de inte har bra material varje vecka, men just det här med vinet stör jag mig också oerhört mycket på! (För att inte tala om Hanna och Amanda, de orkar jag inte lyssna på, vad lever de för liv egentligen? Inget som jag kan relatera till!) Tycker det var mycket bra att ni tog upp det! Vad gäller Triumf så verkar han ju ha bra koll på er! Ni kanske hamnar i vävet så småningom, vem vet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du håller med! Då är vi två som bojkottar. :) Och Värvet skulle vara enormt kul!

   Radera
 5. Jag fnissade gott åt gräsklipparfejden. Tur att den inte hade en kod för "Någon har satt en mops på mig"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem vet, skulle inte förvåna mig om Bettan ljuger ihop nåt och hittar på en egen kod för att "Elin har planerat att döda mig".

   Radera
 6. Tack för ännu ett härligt avsnitt! Ni är bäst:)

  SvaraRadera
 7. Kan bara varna dig Elin för att spinning är lika farligt som stickning när man väl blivit beroende. Men istället för garn köper man på sig massa ull istället. Och samma gäller när man ger sig köpförbud: man lyckas inte hålla det ;) (sagt från en med iallafall 10 kg ull i lager och 3,2 kg på ingång, jag skulle inte köpa mer på ett braaa tag men gav ändå mig själv anledningar för att köpa mer nu ;P ...).

  Tack för eran podd, jag gillar att lyssna på er när jag sitter och spinner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch! Så fort avsnittet var inspelat beställde jag både silke och merino från etsy... Vilken dålig garndiet jag håller!

   Radera
 8. Kom hem från Göteborg och såg att det fanns ett nytt avsnitt. Härligt! Började lyssna igår tillsammans med ena dottern. Gissa om hon tyckte att hon var den som är lagom stor för koftan :)
  Nu ska jag fortsätta lyssna och sticka lite.
  Lycka till med köpstoppet Elin. Ett år är många dagar...

  SvaraRadera
 9. Kristina Petersson15 augusti 2014 kl. 12:54

  Hej!
  Tack för en jättebra podd! Vet at ni pratade om bohusstickning i något avsnitt, och att det hade lagts ner. Det har nu tagits över av Angoragarnet och stickset finns att köpa där (snart ialla fall). http://bohuslaningen.se/familjenytt/1.3343900-efter-solveig-kommer-pernille

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Hjärtligt tack för ännu ett underbart poddavsnitt!
  Det finns en internet-tidsmaskin, en website som kontinuerligt arkiverar sidor från nätet.
  Knappbandssidan finns där, än så länge i alla fall:
  http://web.archive.org/web/20140528143945/http://blog.caseybrowndesigns.com/2011/11/guest-post-tasha/
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Tack för en jättebra pod! Jag hörde en gång förut att Elin höll på med en stickmaskin och i detta avsnitt pratade ni lite om icord. Jag ville bara berätta att stickmaskiner stickar icord snabbt och superlätt. Man tar 3-5 nålar och ställer släden på att bara sticka åt ena hållet så att garnet löper över nålarana på vägen tillbaka. Det blir iofs ingen kant eller avslutning på ett plagg men kan användas till snoddar band etc. Ps bra om er kritik av siggevin bu för alkoreklam till ungdomar.

  SvaraRadera
 12. Tack för en underbar sticklyssning-som alltid! Utländska garner som lockar oss till inköp kanske
  gör det omöjligt för svenska garnproducenter? Har ej fullständig koll,men funderar en del på det.
  Närodlingsprincipen överfört till garn?
  Hälsn. Agneta bosson

  SvaraRadera
 13. Gu' så skönt att höra att det finns fler som inte orkar lyssna på omogna barnrumpor som Schulmans mfl... Härligt att höra ER igen!!
  Hälsn Annika

  SvaraRadera