fredag 13 december 2013

Stickpodden - avsnitt 36


I avsnitt 36 av Stickpodden snackas det skadedjur, angorakaniner och julklappar. Dessutom bekänner Elin sin kärlek till Emelie och Karin pratar stickade (och stickande) könsorgan.

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Trevlig lyssning!Avsnittsguide - avsnitt #36

I avsnittet pratar vi om:
 • Oj vad det blurras! Vi pratar om julstress, stressdieter, flyttpackarångest och varför kvinnor ofta jämförs med ätbara grejer.
 • Kolla in det fantastiska världsrekordet som Östhammargänget fått. Grattis!
 • Just nu stickar Karin på Lazy Daisy Baby Jacket. En söt liten babyjacka i daisystickning. På stickorna finns också en liten babykofta med luva där snälla Runa från Norge bidragit med lite garn som saknades. Tack Runa! Sedan sist har Karin också avmaskat sin And so are you-sjal och är väldigt nöjd med den.
 • Elin är klar med sin Emeliekofta och är totalkär i den. Den har suttit på nästan varje dag sedan den blev klar. De fantastiska rosa knapparna är verkligen pricken över i:et. Stitch one row buttonhole-tekniken ger superfina knapphål som gör på ett och samma varv. Förutom detta har det stickats julkulor efter Arne & Carlos bok och en Pickles-babymössa. Och så tröjan Brick förstås, en otroligt vacker blå tröja som dock är lite tråkig att sticka på.
 • Quince & Co-garnet Osprey har landat i Elins brevlåda. Och snart kickar hon igång en Ramona Cardigan
 • Angorakaninen har förekommit en hel del i nyheterna de senaste veckorna. Vi länkar helst inte till någon av de fruktansvärda videorna som finns på nätet, men blir du nyfiken får du googla. Däremot länkar vi till Angoragarnet som startat en insamling till de kinesiska kaninerna som drabbats. 
 • Vi pratar Pälsängrar och Klädesmal. Usch usch usch!!!
 • På Karins önskelista i år står en prenumeration på sticktidning, lyxigt garn, Signature Needles och en stickresa till Island! Dessutom vill hon ha garn från udda kreatur som Jak, Myskoxe och Opossum. Och såklart ett stickmönster på en naturtrogen gädda i naturlig storlek. På Elins önskelista finns en garnvinda och ett par Signature Needles i storlek 5,5. 
 • Missa in Musikhjälpen och projektet Virka för liv som är ett samarbete mellan RFSU och Musikhjälpen. Hela 10 procent av alla de som dör i graviditetsrelaterade komplikationer gör det på grund av en osäkert genomförd abort. Sätt igång och #VirkaForLiv!
 • Har du sett filmen om konstprojektet Casting off my womb? Casey Jenkins, en australiensisk konstnär ställer ut sitt konstverk 'Casting off my womb', en installation där hon under 28 dagar
  stickar med garn som hon förvarar i snippan. 
 • Denna veckan är Karin sugen på att sticka en klockhatt i 20-talsstil. Hon har hittat mössan Caroline av Hannah Ingalls som just nu verkar vara det allra bästa alternativet. Men har du tips på en ännu snyggare snyggmössa så hojta till! Elin har spanat in en kofta som heter Secrey, en midjekort liten nätt sak med spets mellan skulderbladen. En kofta som passar perfekt att sätta en riktigt fantastiskt och överdådig knapp på.

24 kommentarer:

 1. Kan ni förstå vilken överraskning och lycka det blev när jag såg att ni lagt upp ett nytt avsnitt!!!
  Ni räddade min skitförmiddag!!!!
  Tycker ni är fantastiska och roliga att lyssna på!

  SvaraRadera
 2. Tack för ännu ett underbart avsnitt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och bock! Och tack för att du lyssnar!

   Radera
 3. Hej hopp! Så himla roligt med nytt avsnitt, hurra!! Var för övrigt på en föreläsning med tre killar som förklarade grejen med bronies på ett konvent i höstas! Bronies är alla (men kanske främst manliga) fans till "My Little Pony - Friendship is magic" oavsett ålder! Det handlar alltså inte om att man tänder på dem, även om det kanske också förekommer. Kände att det var värt att påpeka!

  SvaraRadera
 4. Tack för ännu ett härligt avsnitt, men jag undrar lite över Elins sticksug... enligt länken till Ravelry heter ju koftan Secrecy med ett C i slutet, alltså det engelska ordet för hemlighetsfullhet... [si:krösi] typ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket ju låter logiskt med tanke på att spetsmönstret är lite hemligt tills man vänder ryggen till... Ibland läser, pratar, tänker vi lite för snabbt kanske ;)

   Radera
  2. Äh det är jag som är slarvig. Jag tappar bokstäver i mina anteckningar ibland. Helt rätt! Nu slipper jag grubbla. :)

   Radera
 5. Måste bara tacka för alla fina poddar. Jag har just börjat lyssna och lyssnar från avsnitt 1 och har kommit till #9.
  Lyssnade såklart på det senaste också för det är ju skoj att lyssna och diskutera med andra.
  Mina små stickstunder är guldkanten på varje dag nu! TACK!

  SvaraRadera
 6. Har precis lyssnat färdigt på det senaste avsnittet och brukar tycka att det är kul att lyssna på det mesta ni pratar om. Inte allt dock. I detta avsnitt pratar Elin om kvinnans rätt till sin egen kropp. Jag undrar varför inte det blivande barnet har rätt till sin egen kropp? Inte rätt till sitt eget liv, om inte mamman tycker att det är värt det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att en kvinnas vilja går före. För mig är inte ett 9 veckors foster ett barn ännu. Det är ett blivande barn. Och därmed tycker jag att en kvinna har rätt att välja om det fungerar för henne att bli förälder eller utöka barnaskaran. Jag är rätt vetenskaplig där av mig, jag tror inte på själen och sånt där. Men jag respekterar att andra tycker annorlunda. Och vi kanske kan enas att oavsett vad man tycker så vill folk inte se döda foster på plakat på stan - och det var lite det mina tankar handlade om. Tack för att du delade med dig av dina tankar. Och jag hoppas att du kan fortsätta lyssna trots att vi inte delar åsikter.

   Radera
 7. på tal om detta med de oinbjudna garnälskarna: är det nån annan än jag som tänker "varför görs inte alla garderober i röd ceder"? om jag hade obegränsat med kosing skulle jag bygga alla mina garderober och byrålådor av röd ceder. tills dess får jag städa, städa, städa!

  SvaraRadera
 8. Tack för ännu ett riktigt bra avsnitt. Jag tycker er mix av ämnen är totalt outstanding.

  Vad gäller de objudna gästerna i garnskåpet har jag motat Olle in grind (hoppas jag) genom att köpa cederträkulor som man med någon månads mellanrum sandpapprar lite och duttar på ny cederträolja. Luktar gott och trevligt tycker JAG, men inte dom små odjuren.

  God Jul!

  SvaraRadera
 9. Den här virala bilden har ni väl inte missat? http://www.stretcher.org/features/anna_maltz_and_simen_johan_two_reviews/

  SvaraRadera
 10. Fina ni!
  Upptäckte stickpodden precis efter att jag opererats och kände mig ensam och ynklig. Har stickat en tröja som ligger på blockning, nästan uteslutande till lyssning på poden. ( en raggsocksbeställning har fått turas om med tröjan.)
  Just nu har jag flyttat in min högtalare till köket och har gett mig fan på att måla klart en oljemålning som jag är så oerhört trött på - till erat härliga prat. Moroten är att när jag är klar så får jag återgå till min stickning. Äntligen känns det inte lika ensamt (och udda) att som 26-åring ha stickning som passion. Jag skulle ge vad som helst för att få ha en stick-kompis som ni. Och i och med poden så har jag det ju nästan... Så tusen tack. Och kärlek till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej du! Inte är du ensam! Vi är ju supermånga som stickar i hela Sverige, och tänkt vilka fina grejer och tankar vi delar med varandra. Kanske dags att du hittar en stickklubb/stickcafé att börja hänga med. Jag lovar att du kommer hitta fler jämnåriga vänner! Tack för din kommentar och för att du delade med dig. Fetstor kram tillbaka!

   Radera
 11. Vill tipsa om en annan snyggmössa: http://www.ravelry.com/patterns/library/regina-2
  Jag har också tittat på Caroline, men är orolig att örat under "volangen" ska frysa då det blir ett perfekt ställe för vinden att blåsa in...
  Tack för en fantastisk pod!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag också kikat på och den ser så snygg ut på första bilden... MEN jag blir lite avskräckt när jag ser projektbilderna för många verkar ha fått den stor och pösig och med märlig passform, och det vill jag ju inte ha :(

   Radera
 12. Tack för er grymma podd! Njuter såå av varje avsnitt! =)
  Kanske kan detta vara en hatt för Karin:
  http://www.coatscrafts.se/NR/rdonlyres/AA8805B9-1357-4343-9D43-F7148602377E/78443/FIF_6847B_Se.pdf

  SvaraRadera