söndag 25 augusti 2013

Stickpodden - avsnitt 31


I avsnitt 31 av Stickpodden snackas det användarvänliga mönster, vintagestickning och höstens trender. Dessutom bjuder Elin på ilska, mopsen snarkar och Karin funderar över sin stickarmbåge. (Överlag ett avsnitt som vi tycker att mops-Elsa förstörde lite genom att stöka runt och skapade därmed två disträa poddare. Elin har lärt sig att man INTE ska lägga fryst färskfoder på tining precis innan en hungig mops ska tvingas in i en garderob...)

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Trevlig lyssning!




Avsnittsguide - avsnitt #31

I avsnittet pratar vi om:

  • Woohoo, Stickpodden har blivit nominerad till Svenska podradiopriset 2013! Man kan rösta på oss i kategorierna "livsstil" och "sveriges bästa podcast". Tack för nomineringarna, ni är världens bästa lyssnare! Röstningen pågår till 8/9 2013.
  • Tråkiga nyheter, våra podcastkollegor har valt att sluta, vi hoppas att det inte är det sista vi hört från dessa fyra härliga tjejer!
  • Men det kanske är dags att stifta bekantskap med en ny podcast? Sveriges första sypodd har sett dagens ljus, välkomna in i poddvärlden!
  • Mopsen Elsa har genomgått både plastikkirurgi och bantingskur, inte lätt att vara mops inte...
  • Stephen West har en ny mysteriestickning på gång och Karin tänker självklart vara med!
  • Elins lyxiga signature needles har landat i hennes brevlåda och hon äääälskar dem!
  • Något annat som landat i Elins postlåda är ett paket från världens bästa Stefan! Kolla in alla hans snygga stickningar på Ravelry eller på hans egen blogg.
  • Och här bara måste vi lägga in Stefans tips om den galna engelska kvinnan som bland annat lagar fantastisk indisk vindaloo! Titlisbusykitchen heter hennes matlagningskanal på Youtube.
  • Alla Elins stickningar går åt skogen, men hon tröstar sig med sin nya favoritserie "Orange is the new black".
  • Vi snackar användarvänliga mönster och kommer med en massa tips för den som har tänkt skriva sina egna mönster. Några av lyssnartipsen finns i denna diskussion på online stickcafe.
  • Vi snackar vintagestickning med Åsa som har bloggen everylittleknittedthing. Spana också in henne på Instagram och Ravelry.
  • Bor du i Jönköpingstrakten? Då kan du passa på att anmäla dig till Åsas kurs i vintagestickning!
  • Några riktigt bra boktips för dej som är sugen på att testa vintagestickning är Stitch in time 1 o 2 som du kan tjuvkika i på författarens hemsida. Två svenska alternativ är Klassisk stickning och Stickat och virkat - vintage på svenska.
  • Fina vintageinspirationskällor är bland annat bloggarna By gum, by Golly och Miriams kafferep.
  • Spana in någon (eller alla) av dessa teveserier om du vill kolla in snygga vintagefrisyrer och stickade koftor! The Bletchley Circle, Mad Men, Bomb girls och Barnmorskorna i East End.
  • Är man sugen på att testa vintagestickning finns massor av mönster på ravelry! Sök på 1930, 1940, 1950 etc eller rätt och slät vintage så får du massor av napp, bland annat dessa bäddsockor, denna turbanen, finfina koftan, den assnygga bridgetröjan eller varför inte en aftonklänning?
  • Hösten är snart här och vi snackar bland annat om höstens färgtrender och vilka färger som kan användas som bas eller komplement.
  • Vill man spana in stickade trender i höst kan man kolla in knitweartrends eller Vouge Knitting. Dessutom har Twist collectives höstmagazine precis kommit ut. Här finns dessutom två svenskor publicerade, Caroline Levander och Maria Näslund! Maria har gjort en fin mössa med matchande halsduk och Caroline har gjort en färgrik lövsjal i lila och orange.
  • Gillar man pinterest finns det en fin sida som visar galet mycket stickinspitation. Där har Elin hittat (ännu) en poncho som hon kärat ned sig i!
  • Veckans sug! Elin vill sticka den söta koftan Casual Lace av Justyna Lorkowska och Karin drömmer om att sticka den murriga tröjan Hekla av Cirilia Rose.
  • Det var allt för denna gången. Sticka lugnt!

14 kommentarer:

  1. Stickar själv en bolero ur Finstickat med massa nuppar, och vill ge vidare ett tips om hur man stickar dem på bästa sätt. Min kompis Inger var på stickstämman och lärde sig där att om man stickar dem skitlöst (nupparna) så går de som en dans. Och det stämmer. Helt plötsligt ser jag fram emot nuppvarven.
    /Anna http://bubbisgarden.wordpress.com/

    SvaraRadera
  2. Ihhh!(Klappar i händerna med små glädjetjut!)
    Glädjer mig till att lyssna! Har ögnat igenom avsnittsguiden för att få en teaser och Elin, blev glad att se ditt sug. Mitt nästa project är Casual Lace och jag ska med på KAL'en. Passar perfekt till dina nya stickor. :-)
    Häng med?
    Malin/Mazemo

    SvaraRadera
  3. Åh neej!
    Nu är jag ikapp. Vad ska jag nu lyssna på när jag kör till jobbet, klipper gräset, och stickar?

    Tur att jag fått lite tips om annat att lyssna på.
    Och så kanske inspirationen kommer i mer lagom doser ;)

    Tack för alla tankar om allt möjligt.

    Fortsätt!
    Kram
    Therese

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha gulliga du! Du får upptäcka fler poddar att lyssna på när du kör till jobbet. Eller börja med Knitmore girls, då har du över 200 avsnitt att lyssna ikapp. :) Kram!

      Radera
  4. Ett liiiiiitet relaterat lyssningstips är att höra intervjun med Eve Stewart, kostymören till bland annat Call the Midwife, Barnmorskorna i East End. De pratar lite om detta med att hitta vintage-fynden för att göra serien så trogen sin tid.
    Mycket bra intervju överlag!
    http://www.bbc.co.uk/radio4/features/desert-island-discs/castaway/b6a28737#b037s4f5

    SvaraRadera
  5. Just sett Smålandsnytt; Bra jobbat tjejer! :-)
    /En av era tusentals lyssnare.

    SvaraRadera
  6. Å jag vill också ha Signature Needles! Var köpte du dina Elin?

    /Ingis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Beställde dem på http://www.signatureneedlearts.com/

      Älskar dem! :)

      Radera
  7. Och på Landet Runt, roligt att se er! Bra jobbat!

    SvaraRadera
  8. Hej! Elin och Karin vad ni är bra ,bara älskar eran pod,jag skulle villja ni tog upp om förvaring av garn,och mer om stickor,man blir förvirrad av alla olika storlekar,exp 3,5 eller 3,75 osv.är det plastkassar folk bär sin stickning i än? eller.och varför finns det inte ett tvprogram om stickning finns hur mycket som helst att prata om och visa där skulle ni 2 vara perfekta programledare .tusen tack ni är bara bäst.hälsning norra norrland.

    SvaraRadera
  9. Men tjejer!!! Jag lider med er. Jag har samma problem med mensvärk som ni verkar ha.
    För mig löste det sig genom att jag konstant knaprar p-piller.
    Efter att jag födde min son så diskuterade jag med gynekologen och hon sa att det är helt ok att inte göra uppehåll. När kroppen behöver så kommer mensen ändå.
    För mig är det en livräddare.
    Jag hoppas ni får ordning på det.

    BTW Ni är helt underbara!
    Kram

    SvaraRadera
  10. En liten detalj i utformningen av den här sidan.
    När man klickar på en länk så öppnas den i samma flik. För att komma tillbaka hit måste man backa.
    Går det att ställa om länkarna till att öppnas i ny flik eller nytt fönster automatiskt?

    Lyssnar man från den här sidan så blir det avbrott i ljudet och ganska tjorvigt.
    (Jo, man kan öppna två likadana flikar, en att läsa länkar från och en att lyssna från, men hur ofta tänker man automatiskt på det? Och det finns en risk att blanda ihop dem.)

    För övrigt ett lika bra avsnitt som vanligt!

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Jag lyssnade precis på podden (ligger ständigt efter) och kan berätta en positiv sak om att göra saker på beställning. Jag virkade en muffinmössa till min dotter, men det var alldeles för liten för henne. Jag instagrammade och berättade om dilemmat. En mamma med en dotter i lägre ålder (= mindre huvud) kommenterade att det var en fin mössa (eller nåt). Jag tänkte - Hon kan få den. Jag skickade iväg mössan. Som tack fick jag ett presentkort på Polarn och Pyret på 150 kronor!
    Men mamman var ju i och för sig KVINNA! Vi fattar oftast mycket mer än män.
    Tack för ännu en skön pod!

    SvaraRadera