Sidor

tisdag 4 mars 2014

Stickpodden - avsnitt 39


I avsnitt 39 av Stickpodden snackas det projektpåsar, stretching och alpacka. Dessutom blir det massa stickläger-snack och lite spinnprat.

Lyssna via iTunes eller direkt i mediespelaren här på sidan. Det går också jättebra att söka upp podcasten i din podcastspelare för att prenumerera, då testar du att söka på "Stickpodden" eller lägger till en manuell prenumeration med denna länken: http://stickpodden.libsyn.com/rss

Trevlig lyssning!




Avsnittsguide - avsnitt #39

I avsnittet pratar vi om:

21 kommentarer:

  1. Å vad härligt...då har jag nåt att se fram mot att lyssna på i eftermiddag! Tack ni underbara som delar med er av era tankar, kunskaper och allt annat! En stor kram från mej!

    SvaraRadera
  2. Åh, vad jag har längtat efter detta avsnitt! Lyssnade ikapp det sista avsnittet för två veckor sen, så jga är inte riktigt van vid att behöva vänta på nästa avsnitt, hehe.

    Angåenge projektpåsar. Jag har en korg bredvid soffan där jag har UFO:n. Det hjälper mig till att inte få för många, då jag har som regel att är den full får jag inte börja på något nytt. Jag har även Biltemas "Ryktväska" som är stor inuti där jag har mitt pågående projekt. Den har många fack runt om där jag har stickmarkörer, sax, pennor, stoppnålar etc.. Har även ett hemmasytt stickfodral som brukar ligga i väskan. Den här väskan tar jag mer än gärna med mig när jag åker iväg då det inte går att undvika att se att det är en "stickare" som kommer och går.

    Fortsätt med erat underbara jobb, ni sprider så mycket glädje! Jag har till och med börjat "lyssna om" på era avsnitt under väntan på det nya.

    Stora kramar!
    /Bec

    SvaraRadera
    Svar
    1. En ryktväska? Kul idé!

      Och tack för snälla ord! Kram!

      Radera
    2. Den här http://biltema.se/sv/Fritid/Hastsport/Hastvard-och-tillbehor/Ryktvaska-49826/
      Den är super! :)

      Radera
  3. Jag har ett litet tips kring detta då man kan hamna fel i storlek. Jag blir ibland osäker på om det passar (eller så är jag helt fel ute) och då lägger jag projektet åt sidan och börjar om på nytt garn. Jag repar upp först då jag är nöjd. Det känns inte så jobbigt att repa upp då man är på banan igen.
    Fick också ordet polyamorösstickning i huvudet.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där är så klokt! Det skall bli mitt nya knep från och med nu!

      Radera
  4. Jag ser framemot videon med stretching! Är i stort behov av det��.
    Tack för en bra podcast, den förgyller ofta mina promenader! /Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att höra! Hoppas att videon gav lite nya tips. :)

      Radera
  5. https://www.etsy.com/se-en/shop/MMoborgPhotography?ref=shopinfo_shophome_leftnav
    Ett litet länktips till härliga projektväskor i massor av färger! Älskar er stretchvideo. :)

    SvaraRadera
  6. Ett litet Paristips: Jag har besökt butiken la drougerie (http://www.ladroguerie.com/) i Antwerpen och i Nice och det är den bästa garnaffären! De har även en affär i Paris. Hemsidan suger, men låt dig inte skrämmas! I affären säljer de bara sina egna garner på lösvikt, du bestämmer hur mycket du vill ha och sedan lindar de upp så mycket. Affären är ganska annorlunda eftersom de inte säljer några kända garnmärken, men dem kan man ju beställa hemma vid datorn. Jag är just klar med en kofta i garnet Surnaturelle och den är supergosig (http://www.ravelry.com/projects/AnnaPalme/tenaya). Dessutom har de massor med annat än garn. I Nice hade de 9 bokhyllor med glasburkar fyllda med pärlor och knappar, jag höll på att svimma. De har också ett stort utbud av roliga japanska tyger, som är jul att titta på även om man inte syr. Hoppas det blir en fin Parisresa! Och sen till sist, superduperdundertack för en inspirerande och rolig podcast!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh det får bli en Parisresa till! Detta hann jag tyvärr inte med. Men det låter ju fantastiskt!!!

      Radera
  7. De av jordana är ju verkligen fina, hålla med om Quinn dock som finast. Man kan ju önskar sig en :)
    Även Tom Bihn har designat stickväskor/projektpåsar, dessutom i samband med Amy Singer från Knitty.com. De är moderna, kanske lite tråkig, men mycket praktiskt i a f. http://www.tombihn.com/CTGY/knitting_bags.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. De där är nog lite för sportiga för min smak. Nästan som om man skall ut och hajka med dem och stickningen. :)

      Radera
  8. Hej! Jag ska precis som dig Elin till London i april. Jag vill gärna besöka några garnbutiker men behöver tips. Vet du några bra som du kommer att besöka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kommer besöka Loop. Sen har jag inte bestämt mig för fler. :) Har du hittat några favoriter?

      Radera
  9. Hej. Tack för en härlig podd. Även jag har ett Paristips.
    Det är en affär som heter Sajou som säljer sybehör, dvs band, syattiraljer mm mm. Kanske kan det vara något för dig. Ta en titt på hemsidan så får du veta vad som finns där. http://www.sajou.fr/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det får bli en tipp resa, detta hann jag helt enkelt inte med på mina späckade dagar.

      Radera
  10. Upptäckte just att Pom Pom har kommit med en podcast nu också. Har inte lyssnat själv, men tänkte att ni kanske vill lyssna vad "konkurrens" har att säger. (pffff, det finns ju ingen riktig konkurrens till er :))

    http://www.pompommag.com/podcast/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Detta nämner vi när vi spelar in podd ikväll!

      Radera